Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ανάβαση στο Αρτεμίσιο για θέαση της ανατολής της Πανσελήνου -Πεζοπορία-Εκδρομή.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρτεμισιο κορυφη 
Κυριακή 16 Οκτωβρίου ανεβαίνουμε Αρτεμίσιο για να δούμε την ανατολή της πανσέληνου !
Το Αρτεμίσιο βρίσκεται στα σύνορα Αργολίδας - Αρκαδίας και παρ' όλο που δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό ( 1771 μ. ), είναι πολύ εντυπωσιακό βουνό λόγω της απότομης κορυφής του που δεσπόζει στη περιοχή.
Το πλάνο μας είναι να φύγουμε απ' το Ναύπλιο στις 3.00 μ.μ. και να κατευθυνθούμε προς το χωριό Καρυά. Από εκεί θα ακολουθήσουμε δρόμο που ανεβαίνει ψηλά στο βουνό μέχρι αρχή χωματόδρομου. Εκεί θα αρχίσουμε την πεζοπορεία στην αρχή στον χωματόδρομο και μετά σε μονοπάτι και θα ανέβουμε απ' την απόκρημνη βόρεια κόψη του βουνού μέχρι την κορυφή ( περ. 3 ώρες ). Η θέα είναι καταπληκτική και μεις θα απολαύσουμε την ανατολή της πανσέληνου του Οκτωβρίου. Η κατάβαση θα γίνει απ' τη κλασική διαδρομή και θα επιστρέψουμε στην αφετηρία ( περ. 3 ώρες ). Στη συνέχεια, για όποιον θέλει, θα ακολουθήσει δείπνο σε ταβέρνα της Καρυάς.
Η πορεία αν και όχι μεγάλη είναι δύσκολη και απαιτεί εξοικείωση στο περπάτημα σε βραχώδες απότομο πεδίο.
Η μεταφορά προς και από το βουνό θα γίνει με δικό σας μέσο. Τόπος ραντεβού το λιμάνι του Ναυπλίου στον σιδηροδρομικό σταθμό απ' όπου θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Η διαδρομή πρόσβασης με τα αυτοκίνητα θα είναι Ναύπλιο - Αργος - Καρυά. Οποιος επιθυμεί μπορούμε να δώσουμε ραντεβού κάπου αλλού πάνω στη διαδρομή.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας ή κακής ορατότητας η εκδρομή θα ματαιωθεί ή θα τροποποιηθεί ως προς την ώρα αναχώρησης. Σε τέτοια περίπτωση θα σας ενημερώσουμε.
Απαραίτητα εφόδια,
- Φακός κεφαλής με γεμάτες μπαταρίες !
- Ζεστά ρούχα
- Καλά παπούτσια
- Φωτογραφική μηχανή
- Νερό και κάποια σνακς
- Μπατόν

Κόστος συμμετοχής 15 Ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά στα 6977612924 και 6946018762.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου