Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ «ΔΙΚΑΙΗ» ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ

ΚΡΑΝΙΔΙ 06-10-2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ «ΔΙΚΑΙΗ» ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ

Κύριοι της ΔΕΥΑΕΡ μην δημιουργείτε ψεύτικες εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν .
Γιατί κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ δεν στείλατε την υπόθεση της μη έκδοσης λογαριασμών στην δικαιοσύνη πριν δύο χρόνια, όταν αναλάβατε την διοίκηση του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης;
Προσωπικά δεν δέχομαι απειλες και λεονταρισμούς από κανένα και δεν σας επιτρέπω να έχετε αυτήν την συμπεριφορά απέναντί μου, πιστεύοντας ότι θα σταματήσω να σας ελέγχω και να σας ασκώ κριτική.
Κύριοι έχετε ήδη αργήσει πάρα πολύ να αποστείλλετε την υπόθεση στον Κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου και μέχρι σήμερα δεν το έχετε πράξει.

Είναι φανερό ότι η πρόσφατη απόφασή σας λειτουργεί με λογική αντιπερισπασμούαφού η υπόθεση της έκδοσης παλαιών λογαριασμών με μη νόμιμο τρόπο απασχολεί την δικαιοσύνη η οποία έχει συντάξει δικογραφία και έχει διατάξει ήδη ένορκη εξέτασημετά από καταγγελίες θιγόμενων δημοτών.
Για την μη έκδοση λογαριασμών για την Δ.Ε Ερμιόνης την δημοτική περίοδο 2011-2014, όπως έχω δηλώσει και στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες  οι οποίες δεν αφορούν εμένα, όπως προσπαθείτε εσείς να μου καταλογίσετε.
Αυτές τις περιπτώσεις που επικαλλείστε δεν σας επιτρέπω να τις κρίνετε εσείς αλλά εδώ και τώρα να τις στείλετε στην δικαιοσύνη.
Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια στα έγκατα της καταχρεωμένης ΔΕΥΑΕΡ και σε μη νόμιμες ενέργειες που ζημιώνουν τους δημότες.
Σας υπενθυμίζω ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορούν τιμολογιακή πολιτική για να είναι νόμιμες, απαιτούν έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα το οποίο δεν τηρήθηκε κατά την έκδοση των παλαιών λογαριασμών για τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες (Ερμιόνης – Ηλιοκάστρου -Θερμησίας) με την αυθαίρετη επιβολή του 80%.
Όμως την ευθύνη για αυτήν την ομηρία την έχει ο Δήμαρχος κ. Δ.Σφυρής, επιλογή του είναι να συνεχίζεται αυτή η αντιπαράθεση με τους δημότες των άνω κοινοτήτων.
Και μην απαντάτε σε εμένα, αλλά πηγαίνετε να ενημερώσετε τους δημότες επί του επίμαχου θέματος.
Εάν βέβαια έχετε την τόλμη να δείτε στα μάτια τους κατοίκους της Ερμιόνης, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας και να τους μιλήσετε ειλικρινά.
Και παρατηρώ ότι εύκολα και έντεχνα παραποιείτε την αλήθεια, από την απάντηση – εισήγηση του Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Δ. Παναγιωτόπουλου, αφού σκόπιμα αποκρύπτετε την ουσία της που δεν είναι άλλη ότι εφόσον υπάρχει «μια ουσιαστική νόμιμη αμφισβήτηση με αντικρουόμενες παραδοχές το θέμα απαιτείται να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να εξετάσει υποβολή ερωτήματος για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».
Άρα η διοίκηση του Δήμου (Δήμαρχος και Πρόεδρος ΔΕΥΑΕΡ) αρνείστε να πειθαρχήσετε στην άνω εισήγηση και να ακολουθείτε τον δρόμο της συκοφαντίας, του ψεύδους και του εκβιασμού.
Επιτέλους, ποιος θα απολογηθεί για αυτήν την πολιτική επιλογή, ποιος κρατά ποιον σε ομηρία, γιατί δεν απευθυνόσαστε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να λάμψει η αλήθεια τι φοβάστε, τι πάτε να κρύψετε;;;
Οι δημότες του Δήμου μας και το Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα περιμένει εξηγήσεις από τον Δήμαρχο, που η διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ με την συμπεριφορά της ήταν ένα από τους βασικούς πολιτικούς λόγους που ο εξαιρετικός συνάδελφος καθηγητής κ. Ιωάννης Δημαράκης οδηγήθηκε σε παραίτηση από την θέση ευθύνης του Αντιδημάρχου για Δ.Ε Ερμιόνης.
Άρα κύριοι Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΥΑΕΡ, δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζετε και επιμένετε ότι το θέμα «το θεωρείτε λήξαν» ενώ ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρή πολιτική κρίση στην δημοτική σας παράταξη και ήδη έχει παρέμβει ο εισαγγελέας μετά από καταγγελίες δημοτών και εσείς απλά στραβά αρμενίζετε.
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη, άμεση προσφυγή μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους για να λυθεί η ομηρία και να αποκατασταθεί η τάξη και η ομαλή λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ.
Και μην ξεχνάτε ότι κύριοι, μέλημά μας είναι να κοιτάμε τους δημότες στα μάτια, να προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα τους και να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς αυτούς.
Επιτέλους χρειάζεται να είμαστε ανοικτοί σε κάθε μορφή αξιολόγησης για την πορεία και την λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ από την ίδρυση της έως τώρα.
Μέχρι σήμερα, επίσημα δεν έχουμε ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΕΡ και την πορεία της.
Το ζητούμενο είναι να υπηρετούμε τον τόπο μας, να τηρούμε την νομιμότητα και να σεβόμαστε τους δημότες μας και να υπολογίζουμε την οικονομική τους κατάσταση.
Επιτέλους, μην απαντάτε με κραυγές και μαζευτείτε γιατί ο τόπος μας δεν αντέχει άλλες αυθαίρετες και παράνομες πράξεις και συμπεριφορές μέσα σε αυτή την «αμαρτωλή» ΔΕΥΑΕΡ.
Ας μη γελιόμαστε, την αποκλειστική ευθύνη για την λειτουργία και οργάνωση της ΔΕΥΑΕΡ την έχουν οι Δήμαρχοι. Αυτοί χαράσουν την στρατηγική και φορομπηχτική πολιτική (πολλές φορές μη νόμιμη και σκοτεινή) της επιχείρησης. Αυτοί κόβουν νερά για να εισπράξουν τα 36,4€ για την επανασύνδεση, αγνοώντας σοβαρούς κοινωνικούς λόγους. 

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου