Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Κρανίδι 9/11/2016



Την προηγούμενη εβδομάδα με δελτίο τύπου του Προέδρου της ΔΕΥΑΕΡ κ. Ι. Πάλλη μας γνωστοποιήθηκε η πορεία των μεγάλων έργων για το Δήμο μας, για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Κρανίδι και την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Κρανίδι, στο Πορτοχέλι και στην Κοιλάδα. Τα έργα θεωρούνται χαμένα γιατί στο μεν πρώτο ο εργολάβος κηρύχθηκε σε πτώχευση και στο δεύτερο έργο ο εργολάβος έχει ζητήσει διακοπή της σύμβασης του έργου. Για την εξέλιξη αυτή, προσωπικά σας είχα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου και είχα προβεί σε διατύπωση ερωτήσεων ζητώντας στοιχεία τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο Π.Ε Αργολίδας. Επίσης είχαμε επίκαιρες ερωτήσεις των Βουλευτών Αργολίδας για την πορεία των συγκεκριμένων έργων.
Παρόλα αυτά έχουμε βρεθεί σε ένα νέο αδιέξοδο και κάποιος πρέπει να απαντήσει ποιος φταίει για την εξέλιξη αυτή, ποιος έχει την ευθύνη τόσο για τις πράξεις του όσο για τις παραλείψεις του. Κανείς δε θα απολογηθεί που για δεύτερη φορά κινδυνεύει να χαθεί το αναγκαίο για όλους τους δημότες έργο της αποχέτευσης.
Κάποτε ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής έριξε τις ευθύνες σε υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ που χάθηκε η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα δε μας εξηγεί κανένας ποιος φταίει για τη μη εκτέλεση των έργων και τη φυγή του εργολάβου της αποχέτευσης.
Μήπως φταίει η Κυβέρνηση που δεν χρηματοδότησε από το ειδικό χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το συγκεκριμένο έργο;
Μήπως φταίνε οι υπηρεσίες της Π.Ε. Αργολίδας που δεν έδειξαν το απαραίτητο ζήλο για την εκτέλεση του έργου;
Μήπως φταίει η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας που δε διεκδίκησε, δεν κινητοποίησε τον κόσμο,
τους δημότες για να ζητήσουμε όλοι μαζί την άμεση έναρξη εργασιών με την ανάλογη ροή χρηματοδότησης;
Μήπως φταίει ο εργολάβος ή οι εργολάβοι που κορόιδεψαν τις Υπηρεσίες με τις οικονομικές προσφορές χωρίς να διαθέτουν τη βούληση και τη θέληση να εκτελέσουν αυτά τα σημαντικά έργα;
Μήπως φταίει ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής ή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ κ. Δ. Πάλλης για αυτή την εξέλιξη των έργων;
Θα ήταν ενδιαφέρον να μας καταθέσουν την αλληλογραφία τους σχετικά με τις ενέργειες που πραγματοποίησαν για να σώζουν τα παραπάνω έργα για να εξασφαλίσουν την άμεση εκτέλεση εργασιών. ΄Εχουν ήσυχη την συνείδησή τους ότι έπραξαν το καθήκον τους; Αναμένω με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης και επιτέλους να μάθουμε ποιος φταίει που χάνονται σημαντικά έργα για τον τόπο μας, για το Δήμο μας.
Πάντως για τον ιστορικό του μέλλοντος αξίζει να αναφέρω ότι ως Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κρανιδίου και ως Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας είχα τη μεγάλη τιμή στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουμε ομόφωνα για την ένταξη μεγάλων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα ενώ κάποιοι άλλοι που κατέχουν ευθύνες και αξιώματα έχουν μοίρα να χάνουν την εκτέλεση των έργων και να διαχειρίζονται την ατυχία τους και την ανικανότητά τους.
Ζητάμε απαντήσεις, καθαρές κουβέντες για να κοιτάξουμε τους δημότες στα μάτια και να τους πούμε ποιός φταίει για τα χαμένα μεγάλα έργα, για τις χαμένες ευκαιρίες που έχουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των δημοτών μας.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου