Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Πέτρος Τατούλης :«Η Πελοπόννησος Expo οδηγός ανάπτυξης για την Ελλάδα»

 
Ενθουσιασμένος και περήφανος για την ευόδωση της προσπάθειας συνένωσης, ενίσχυσης και προβολής της επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου που ξεκίνησε από το 2011 δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, όπου συμμετέχουν τα επιμελητήρια και επιχειρήσεις από την Αρκαδία, την Αργολίδα, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.
Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός και ένα μεγάλο ταξίδι, που ξεπερνά τοπικιστικές αντιλήψεις για την ανάπτυξη και υπακούει στην πολιτική κατεύθυνση ενίσχυσης της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι το ταξίδι αυτό με τα επιμελητήρια δεν ήταν εύκολο εξαρχής. Ξεπεράστηκαν ωστόσο προβλήματα και προβληματισμοί και έχει εδραιωθεί πνεύμα εμπιστοσύνης που αποδίδει ορατά επιτυχημένα αποτελέσματα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην τοποθέτησή του, αφού χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία του Προέδρου της ΔΕΘ - ΣΕΠΕ - Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΘ, «με σκοπό τη συγκρότηση του φορέα διαχείρισης ενός θεσμού που φιλοδοξούμε να μετατραπεί σε κυρίαρχη έκθεση της Νοτίου Ελλάδας».
Κατά τη συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020», ανακοίνωσε επίσης ο κ. Τατούλης, λήφθηκε απόφαση για τη δημιουργία περιφερειακού ταμείου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα παρέχει ρευστότητα και εγγυήσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Σε ότι αφορά το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα πρέπει να γίνει απ’ όλους αντιληπτό ότι χωρίς καθαρούς όρους λειτουργίας του δεν μπορεί να υπάρξει μόχλευση της οικονομίας και επιχειρηματική δραστηριότητα» τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης.
Η υπέρβαση των διοικητικών ρυθμίσεων της πολιτείας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, αποτελεί απόδειξη ότι «συνετά πράξαμε και επενδύσαμε στην εξωστρέφεια και σε μια ισχυρή διακριτή ταυτότητα, τη «Μυθική Πελοπόννησο» που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο».
Η επιχειρηματικότητα και η οικονομία έχει αποδειχθεί πλέον περίτρανα ότι δεν υπακούουν σε ιδεοληψίες, υποστήριξε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και
συνέχισε λέγοντας ότι η σύγχρονη οικονομία συνιστά ένα νέο «κράμα» όπου το κράτος απ’ τη μια πλευρά εποπτεύει την εφαρμογή των κανόνων και απ’ την άλλη δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην ιδιωτική οικονομία. «Σε διαφορετική περίπτωση οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα παραμένουν εγκλωβισμένες στις δικές τους ιδεοληψίες».
Η Περιφέρεια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει δώσει δείγματα επιτυχίας και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τατούλης και σχολιάζοντας τη διαχείριση του ΕΣΠΑ σημείωσε ότι είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και αυτό αναγνωρίζεται από τη σημερινή Κυβέρνηση.
Η κεντρική Κυβέρνηση επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα ασχολείται για πολλά χρόνια ακόμα με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. «Την αναπτυξιακή αναγκαιότητα ωστόσο μόνο μέσα από τις Περιφέρειες και την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού μπορούμε να την υπηρετήσουμε, γιατί η συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς είναι άμεση και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η κοινωνική και επιχειρηματική συνοχή και αλληλεγγύη».
«Ο νέος προβληματισμός αυτή τη στιγμή στα πολιτικά στελέχη είναι η πρόταση της Ένωσης Περιφερειών για τη μετατροπή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, την οποία θα πρέπει να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει έμπρακτα όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας» τόνισε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου