Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Στα "κάγκελα" ο Αρχηγός ΓΕΣ για την υπόθεση Σκαρμούτσου - "Δίνουμε λάθος μήνυμα"

 Αποτέλεσμα εικόνας για koykoyloforoi
Βλέπω τη συζήτηση για τη σημαία και  τη σημασία της.Οταν κάποιος δεν την υπηρετεί όπως έχει υποχρέωση  δεν την καίει απλά τη ποδοπατά και την κοροιδεύει..Αλλα ουτε γάτα ,ούτε ζημιά...Το ίδο κάνουν και όσοι διαχρονικα επέtρεψαν το 10 % ; της χώρας να μην φορέσουν το χακί.Δεν πιστεύω  και αυτοί να ήταν αναρχικοί...
Πώς μας οδηγούν με ενα δύο γεγονότα μακρία απο την ουσία...Αλλοι ειναι οι κουκουλοφόροι
"Ι"


 http://www.onalert.gr
''Στα κάγκελα'' είναι το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ο Αρχηγός του αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για την τροπή που πήρε η υπόθεση της στράτευσης του γνωστού σεφ Δημ Σκαρμούτσου καθώς αντί να φορέσει το ''χακί''  για 45 ημέρες, μετά από 3 ημέρες πήρε 2ετή αναβολή και ουσιαστικά μαζί ...απολυτήριο. όπως αποκάλυψε το OnAlert.gr

Eτσι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το ΓΕΣ - και κατ άλλους και το ΓΕΕΘΑ- αναζητά τρόπους επανεξέτασης της υπόθεσης καθώς , όπως λένε στο ΥΠΕΘΑ << δίνουμε λάθος μηνύματα ιδιαίτερα σε μια δύσκολη για τον λαό περίοδο που χρειάζεται ισότητα,ισονομία και αίσθημα δικαίου!>>.
Το ''μήνυμα'' αυτό το έλαβε καθαρά το Στράτευμα μέσω και των σχολίων που έγιναν σε ιστοσελίδες που αναδημοσίευσαν την είδηση αλλά και άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης - σχεδόν κανένα δεν υπήρξε υπέρ του σεφ!

Τα 4 ''ερωτήματα - καρφιά''

Αυτό που σχολιαζόταν με πίκρα και αγανάκτηση ήταν τα εξής:

-Πρώτον πως κατάφερε ο κ. Σκαρμούτσος και έφτασε 43 ετών και δεν εκλήθη για στράτευση αν και βρίσκεται από το 2005-6 στην Ελλάδα.
( Εδώ έχει ανοίξει και ένα ακόμα θέμα, της ανυποταξίας και του ενδεχομένου να τιμωρηθεί για αυτή με νέα πρόσθετη θητεία, μάλλον εξαγοράσιμη).

-Δεύτερον, πως έτυχε και πήρε αμέσως 2ετή αναβολή, την στιγμή που άλλοι νέοι - με διάφορα προβλήματα - παίρνουν αρχικά 6μηνη αναβολή και μετά επανεξετάζονται.

-Τρίτον, πως τα κατάφερε και η 2ετής αναβολή είναι ...ακριβώς όση του χρειάζεται για να συμπληρώσει τα 45 και να απαλλαγεί αμέσως τότε από κάθε υποχρέωση στράτευσης! Και,

-Τέταρτον , πως έτυχε να έρθουν έτσι τα πράγματα και αυτός ένας καλοπληρωμένος πολίτης ( με τηλεοπτική εκπομπή,πολλές διαφημίσεις,μαθήματά σε σχολή μαγειρικής, εποπτεία μενού σε εστιατόρια, βιβλία σε κυριακάτικες εφημερίδες κλπ) να μην πληρώσει

ούτε μια δεκάρα για εξαγορά υπολοίπου την στιγμή που άλλοι πληρώνουν και 5 και 6 και 7.000 ευρώ! Διότι πολύ απλά ο κ Σκαρμούτσος όταν επιστρέψει μετά από την 2ετή αναβολή όχι μόνο δεν θα κάνει τις υπόλοιπες 43 από τις 45 ημέρες που όφειλε , αλλά και δεν θα χρειαστεί να εξαγοράσει τους υπόλοιπους 6 'η 7,5 μήνες κανονική θητεία που θα έκανε αν δεν γινόταν 45 ετών!

Που αναζητείται η ''τρύπα''

Βεβαίως σε μια <<πρώτη ανάγνωση>> των κινήσεων που έγιναν από τους γιατρούς της μονάδας κατάταξης Νεοσυλλέκτων  (Λαμία)  και εν συνεχεία στην Επιτροπή στην Λάρισα,δεν φαίνεται να υπάρχει παρανομία . Αν και άλλοι λένε ότι <<όταν κινείσαι στα όρια, μπορεί να πατάς ταυτόχρονα και από την μια μεριά και  από την ..άλλη. Οπότε....>>.

Αυτό το <<...οπότε>> λένε από το ΓΕΣ ότι ψάχνουν  για να δουν πώς θα αλλάξουν την εικόνα! Παλιός στρατολόγος έλεγε χθες ότι δεν πας κατ ευθείας στην 2ετή αναβολή εκτός και αν το πρόβλημα είναι οφθαλμοφανές πχ, λείπει σε κάποιον το χέρι... Ο ίδιος πρώην στρατολόγος έλεγε ότι σε περιπτώσεις άλλων παθήσεων δεν αρκεί μια εξέταση ενώπιον της Επιτροπής , αλλά χρειάζονται στοιχεία που θα προκύψουν από νοσηλεία κάποιων ημερών  ( εξέταση, θεραπεία κλπ) σε κλινική στρατιωτικού νοσοκομείου.

Δεν ξέρουμε 'αν όλα αυτά είναι έτσι ακριβώς- κανείς δεν μιλά και κάπου μπλέκει - και σωστά-  το ιατρικό απόρρητο.Υπό το πρίσμα αυτό υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει ο κ Σκαρμούτσος κάποιον λόγο ( ιατρικό)  που να τα δικαιολογεί όλα αυτά.

Είτε έτσι είτε αλλιώς σήμερα αναμένονται εξελίξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου