.

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Γιατι η Ερμιονίδα χάνει την ανταγωνιστικότητα της..- Καμμια αλλαγή στις οδικές προσβάσεις πρός το καλύτερο .(2 1/2 + Απο Αθήνα -3 ώρες με πούλμαν απο το αεροδρόμιο.Ειδικά το κομμάτι στο Κολιάκι μεταφερει τους επισκέπτες στη δεκαετια του 50
- Οι εθνικές οδοί πρός Καλαμάτα και Πάτρας συντομεύουν το χρόνο αλλα κυρίως την άνεση ώστ ετα μέρη αυτά να γίνουν ελκυστικά ακόμη και για διήμερο.Επιπλέον έχουν ιδιαίτερα πλήρεις υποδομές,και είναι πιο οικονομικές στην διαμονή.
-Τα μειονεκτήματα στην οργάνωση του δημόσιου χώρου στην περιοχή μας.
-Εκτός απο τα 40 μέτρα του πεζόδρομου στο Πόρτο Χέλι δεν υπάρχουν αλλά μέρη χωρίς αυτοκίνητα.
-Υπαρχουν παντού αδέσποτα σκυλιά (καμιά μέριμνα)
- Ο φωτισμός δημοσίων χώρων είναι υποτονικός.
- Δεν υπάρχει κεντρική σελίδα αναφορά ςστην αγγλική γλώσσα του Δήμου Ερμιονίδας. Ειδικά στη Ρωσικη γλώσσα που προσφάτως στη Μόσχα είχε ο Δήμος μια πολυδιαφημιμένη παρουσία.Γενικά παρόλη την δαπάνη το αποτέλεσμα διαδικτυακής προβολής του Δήμου ειναι φτωχή.
-Δεν υπάρχει Info Kiosk πουθενά
-Δεν υπάρχει ανάδειξη -σήμανση για τις κοινόχρηστες παραλίες (όσες έχουν απομείνει)
-Δεν υπαρχει οργανωμένη παραλία με ναυαγοσώστη
-Ο συνδετικός δρόμος παραλιακός Πορτο Χέλι  Ερμιόνης είναι επικίνδυνος και σε κακή κατασταση .
-Το δημοτικό δίκτυο υδρευσης παρέχει κατα κύριο λόγω εφάλμυρο νερό.
-Η Ερμιονίδα δεν έχει διαμορφώσει μια μοναδική ταυτότητα.,μια εικόνα που να προβάλλει.Οι αξιέπαινες προσπαθειες των τελευταίων χρόνων λόγω ανυπαρξίας επαγγελμaτικού Managment (ο αιρετός δεν ειναι σίγουρο ότι μπορεί να σχεδιάσει τα πάντα) τελικά δεν καταφέρνουν να προσελκύσουν επισκέπτες.Σε αντίθεση με events της Υδρας,των Σπετσών ,του Ναυπλίου .. 
+Οι επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας σε γενικές γραμμές ειναι σε υψηλό επίπεδο ,καθώς στα site που επισκέπτες (tripadvisor)γράφουν τις αξιολογήσεις τους (οι καλύτεροι κριτές) δινουν πολυ καλούς βαθμούς σε αυτές.Αρα αυτές κάνουν ότι μπορούν σε ένα δυσμενές περιβάλλον.
+Η Ασφάλεια στην  περιοχή μας ειναι πολυ υψηλή
+Η καθαριότητα  των δημοσίων χώρων ειναι σε αρκετα υψηλά επίπεδα.

Τελικά η περιοχή μας παρά τα όσα πιστεύουμε και δυστυχώς πιστεύουν και αυτοι που διοικούν,δίχως κοινωνική συνοχή,ταλαιπωρημενη και αποκαρδιωμένη απο τις μακροχρόνιες αυτοδιοικητικές έριδες,οδεύει στην ανωνυμία και στην έξοδο της απο τον τουριστικό χάρτη.
Τα δημοσιεύματα τύπου  Gossip δεν δηλώνουν αναγνωρισιμότητα.
Δεν είναι τυχαίο,οτι οι περισσότεροι απο αυτούς που έχουν ευθύνη,δεν μιλούν την αγγλική γλώσσα.είναι ψηφιακά αναφάλβητοι χωρίς πτυχία ,είναι για μια εποχή πριν από 40-50  χρόνια Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν.Η εκποίηση περιουσιών ,έφερε πολυ μεγάλο πλούτο ,πρόσκαιρο σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας που λόγω αυτού ΄΄εχει χάσει σε αρκετό βαθμό την ικανότητα της να προσαρμόζεται ,να αντιστέκεται και να επανασχεδιάζει το μέλλον της .
 Με την προσέγγιση αυτή,η ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής (η οποία ειναι ο εύκολος "φταίχτης" έχει  διακριτα όρια απο αυτη της κοινωνίας που  εκπροσωπεί.
Μ ε τη νέα μορφωμένη γενιά της εκτός η περιοχή μα ς,δεν ξέρω απο που θα βγούν,τα καινούργια ήθη,οι νέες ιδέες ειλικρινά.
Μόνο με πολλή δουλειά ,σε χαμηλούς τόνους,με συναίσθηση της πραγματικότητας ,ίσως μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.

"Ι"
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου