Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Κρατικό σύστημα Υγείας στη μάχη με ένα Φίδι σημειώσατε 1.Διδάγματα και αλήθειες.

 Αποτέλεσμα εικόνας για εθνικο συστημα υγειας
-Περιστατικό στην Ερμιονίδα.Μια μικρή οχιά ,δαγκώνει έναν κάτοικο της περιοχής του στο εξοχικό του.
- Ο παθών πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας.Οπου παράσχονται οι πρώτες βοήθειας ,σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.Ασθενοφόρο ήταν σε επιφυλακή  για μεταφορά στο νοσοκομείο Αργους .
αν χρειαζόταν.
-Μετά τη παρέλευση μιάς ώρας ,ο ασθενής παρόλη την προτροπή των ιατρών να μεταβεί στο Αργος ,επιλέγει να πάει  στην Αθήνα.σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο που καλύπτει επίσης γνωστή και αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία που πλήρώνει.
-Μεταβαίνει με δικό του μέσο,όπου δύο απο τα πιο γνωστά ιδιωτικά θεραπευτήρια,του δηλώνουν πρός έκπληξη του  ότι δεν μπορούν να αναλάβουν το περιστατικό(ενα δάγκωμα φιδιού,με τη δικαιολογία έλλειψης  πρόσβασης σε αντιοφικό ορού.) και τον προτρέπουν να απευθυνθεί στο εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο.Προφανώς έκαναν το σωστό  σύμφωνα με την ιατρική δεοντολογία.
 

- Ο ασθενής στης μία μετά  τα μεσάνυχτα πηγαίνει στο Αττικό Νοσοκομείο,που αμέσως του γίνεται εισαγωγή.και γίνονται   άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.Σε ράντσο ,καθώς η κίνηση  στο νοσοκομείο ήταν πολύ μεγάλη.
-Η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώνεται (πιθανό λόγω αλλεργικής αντίδρασης)  και το νοσοκομείο
 εξασφαλίζει ειδικό αντιοφικό όρό. απο άλλο κρατικό νοσοκομείο.Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει  με επιτυχία το ίδιο βράδυ αντίστοιχο περιστατικό με ασθενή απο νησί των Κυκλάδων.
-Τρείς καθηγητές ιατροί,ασχολούντε με την περίπτωση,γίνονται δυο ιατρικά συμβούλια .Το περιστατικό γίνεται αντικείμενο μελέτης και κλινικής εξέτασης απο τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών .(Το νοσοκομείο είναι πανεπιστημιακό)
-Την Τρίτη η κατάσταση σταθεροποιείται ,και ο ασθενής παίρνει  εξιτήριο.Η χορήγηση του αντιοφικού ορού ,δεν γίνεται τελικά.(η χορήγηση του σημαίνει παραμονή για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο).
-Ο ασθενής να σημειωθεί ,δεν γνώριζε κάποιο ιατρό στο νοσοκομείο.
-Συμπέρασμα,το δημόσιο σύστημα,αντιμετώπισε συνολικά σε όλες τις βαθμίδες του  με επάρκεια ,ενα επείγον περιστατικό .Παρόλη τη συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του,που δυστυχώς συμμετέχουν και συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας.στέκεται όρθιο  αρνούμενο να καταρρεύσει όπως πολλοί επιθυμούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου