Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΔΕ.Υ.Α.Ερμιονίδας σχετικά με καταγγελία Τ. Λάμπρου

Κρανίδι 21-09-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Σχετικά με την καθυστέρηση των καταμετρήσεων των υδρομέτρων των Φούρνων έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Η καθυστέρηση προέκυψε λόγω του αιφνίδιου θανάτου του υδρονομέα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κου Νεκτάριου Μόρογλου και επειδή ήταν η πρώτη Κοινότητα που καταμετρούσε ανέκαθεν. Για αυτό το δυσάρεστο γεγονός σας είχαμε ενημερώσει εδώ. Στη συνέχεια η επιχείρηση ανέθεσε τα καθήκοντα του κου Μόρογλου σε άλλον υπάλληλο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τις διαδρομές καταμέτρησης και να υπάρχει φυσική καθυστέρηση. Επιβαρύνθηκε δε ο υπάλληλος αυτός με τις καταμετρήσεις όλης της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου.
Με την καθυστέρηση που δημιουργήθηκε χρεώθηκαν άνω των 100 m3, που είναι η ανώτερη κλίμακα χρέωσης, 67 καταναλωτές από τους 272. Ο δε συγκεκριμένος λογαριασμός που αναφέρεται στην καταγγελία του κου Τάσου Λάμπρου ανήκει σε κατάστημα και με ενοικιαζόμενα δωμάτια, που εκ των πραγμάτων έχει αυξημένη καλοκαιρινή κατανάλωση.

Εξάλλου σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρο 17 του Κανονισμού Δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ισχύει ότι:
«Ο λογαριασμός κατανάλωσης νερού είναι έντυπος και εκδίδεται με βάση την ένδειξη κατανάλωσης του υδρομετρητή, που λαμβάνεται από τους τεχνικούς υπαλλήλους της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ανά τετράμηνο για τις Κατηγορίες I, II, IV και V και ανά δίμηνο για τις Κατηγορίες III, VI, VII. Η καταμέτρηση των υδρομέτρων και η έκδοση των λογαριασμών πραγματοποιούνται εντός του αμέσως επόμενου τετραμήνου/διμήνου από το τετράμηνο/δίμηνο στο οποίο αναφέρονται οι λογαριασμοί (σημ. Περίοδος). Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν πραγματοποιηθεί καταμέτρηση και έκδοση λογαριασμού εντός του αμέσως επομένου τετραμήνου/διμήνου, τότε η καταμέτρηση θα αφορά πέραν τους ενός τετραμήνου/διμήνου και θα γίνεται ισοκαταμερισμός της κατανάλωσης στα τετράμηνα/δίμηνα, που αφορά το σύνολο της μετρούμενης κατανάλωσης.»
Κατά συνέπεια οι καταγγελίες του κου Λάμπρου έναντι της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. δεν ευσταθούν για ακόμα μία φορά και δεν υφίστανται ούτε αυθαιρεσίες, ούτε παράνομες ενέργειες. Εκμεταλλεύτηκε δε ένα δυσάρεστο γεγονός, που μόνη συνέπεια είχε τη μικρή καθυστέρηση στην καταμέτρηση, για να προβληθεί.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης

Η ανακοίνωση βρίσκεται στο link: Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελία Τ. Λάμπρου

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Πάλλης
Πρόεδρος Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου