Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM (World Travel Market) στο Λονδίνο


Γράφει ο Απόστολος Λαδάς
Στο πλαίσιο της αποφάσεως της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου μας για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας σε σημαντικές Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού,  ο Δήμος μας συμμετείχε για πρώτη φορά σαν Καλλικρατικός Δήμος, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM 2017 (World Travel Market) στο Λονδίνο.













Μερική άποψη της εκθέσεως
Η έκθεση τουρισμού WTM  είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού που γίνεται στη Ευρώπη και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και λόγω του μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο παγκόσμιος Τουρισμός, στην φετινή έκθεση  συμμετείχαν 182  χώρες με πάνω από  5.000 εκθέτες.
Η συμμετοχή μας έγινε μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΤ για την καλύτερη προβολή του Δήμου μας και για να μην επιβαρυνθούμε με το υψηλό κόστος της άμεσης συμμετοχής και  της κατασκευής δικού μας περιπτέρου.


Άποψη του Περιπτέρου του ΕΟΤ

Τον Δήμο μας εκπροσώπησε  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης,  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Λαδάς . Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Πετρίτσης  και κ. Αντωνία Μπουζά.













Ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Α. Λαδάς με τους Περ. Συμβούλους κ. Γ. Πετρίτση και κ. Α. Μπουζά, τους εκπροσώπους του Δήμου  Σπάρτης και των ξενοδόχων Τολού.










Ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Α. Λαδάς με την Υπουργό Τουρισμού κ. Ε. Κουντουρά και τους Περ. Συμβούλους κ. Γ. Πετρίτση  κ. Α. Μπουζά .



Από πλευράς Ελλάδος,  που είχε μια από τις σημαντικότερες παρουσίες  στην έκθεση,  εκτός του ΕΟΤ που είχε ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στην έκθεση, συμμετείχαν οι περισσότερες Περιφέρειες της Χώρας, πολλοί Δήμοι, τουριστικοί πράκτορες, tour operators, αλυσίδες ξενοδοχείων  και πολλές άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.  Το περίπτερο του ΕΟΤ έτυχε ιδιαίτερης προβολής λόγω του μεγέθους του, του πλήθους των εκθετών και του ενδιαφέροντος των επισκεπτών για την Ελληνική Τουριστική αγορά.









  

 Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννη


Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχαν ο Δήμος μας και ο Δήμος Σπάρτης και υπήρχαν εκπρόσωποι των ξενοδόχων του Τολού και Λουτρακίου καθώς και πολλοί  ξενοδόχοι από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου.

Στα εγκαίνια της εκθέσεως την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά η οποία  παρέθεσε press conference όπου έκανε απολογισμό του Ελληνικού Τουρισμού για το 2017 μέχρι σήμερα και για τις προβλέψεις της Κυβέρνησης για το 2018.  

Με την  Υπουργό Τουρισμού κ. Ε. Κουντουρά και τους Περ. Συμβούλους κ. Γ. Πετρίτση  κ. Α. Μπουζά  μετά την συνέντευξη τύπου της Υπουργού.
Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία στη συνέντευξη τύπου της καταξιωμένης Βρετανίδας συγγραφέα και ηθοποιού κυρίας  Joanna Lumley και παρουσιάστριας του ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων Greek Odyssey που έχει προβληθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Η κα Lumley μοιράστηκε με πάθος, που ενθουσίασε το κοινό, τις προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα επί σειρά ετών.

Με την διάσημη ηθοποιό και συγγραφέα κυρία Joanna Lumley
Ο Δήμος μας, πολύ καλά οργανωμένος και προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την έκθεση αυτή, πέραν της συμμετοχής του στο  περίπτερο της Περιφέρειας, είχε προγραμματίσει  επιχειρηματικές συναντήσεις B2B ( business to business)  με παράγοντες του τουρισμού από διάφορες χώρες,  για να προβάλλει το τουριστικό προϊόν  του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής μας.
Στις συναντήσεις αυτές, παρουσιάσαμε  την περιοχή μας, τα είδη του τουρισμού που υποστηρίζουμε καθώς και τις υποδομές τουρισμού που διαθέτουμε, με βασικό στόχο την ανάδειξη της Ερμιονίδας σε Τουριστικό brand,  σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, την είσοδο- άνοιγμα σε νέες αγορές, και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.













Ο κ. Α. Λαδάς με τον εκλεκτό Δημοσιογράφο Θανάση Γκαβό.
Στο πλαίσιο της εκθέσεως η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε με επιτυχία ξεχωριστή, ειδική έκθεση  φωτογραφίας της Πελοποννήσου στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, με τίτλο « Mythical Peloponnese as seen by the Gods» την οποία παρακολούθησαν  πολλοί επισκέπτες . Εκεί ο κ. Λαδάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο κ Α. Κατεπόδη και τον Ακόλουθο κ. Δ. Θωμόπουλο θέματα εξωτερικού εμπορίου και επενδύσεων που ενδιαφέρουν την περιοχή μας




Ο κ. Λαδάς και η Κυρία Μπουζά με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο κ Α. Κατεπόδη και την εκπρόσωπο τύπου της Πρεσβείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου