Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι 22/05/2018
Είχαμε επισημάνει ότι ο Δήμος μας κατά την περίοδο που διανύουμε θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και αυτό οφείλεται στους εξής λόγους α) ότι η δημοτική αρχή δεν στήριζε το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων στον δήμο μας να συνεχίζουν την εργασίας τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών κάτι που δεν το έπραξε, όπως έγινε σε άλλους δήμους πχ στο δήμο Άργους.
Διακρίθηκε από διγλωσσία άλλα έταξε ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής μέσα από δελτία τύπου , άλλα υποστήριξαν στις αίθουσες των δικαστηρίων και στην συνέχεια ακολούθησε και τρίτη διαφορετική άποψη όπως αυτή εκφράστηκε στην τακτική δίκη. Β) έπρεπε να λήξουν οι συμβάσεις των εργαζομένων για να υποβάλλουν αιτήματα πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου (δίμηνης –οκτάμηνης διάρκειας). Άρα οι ανάλογες αποφάσεις με τα αντίστοιχα αιτήματα υποβλήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και αναμένουμε ακόμα τις εγκρίσεις τους. γ) επινόησαν , έπεισαν κάποιους εργαζόμενους να δουλέψουν «εθελοντικά» και παράνομα από αυτούς που η σύμβαση τους είχε λήξει στις 31/03/2018, μετά την λήξη της σύμβαση τους. έτσι αυτοί ακόμα περιμένουν να πάρουν κάτι ως «κίνητρο της εθελοντικής εργασίας» και φυσικά έμειναν με την υπόσχεση!!!
Από τα παραπάνω δικαιολογημένα φωνάζει ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Δ. Ντούβαλης «δεν έχουμε προσωπικό , τι να κάνω» και αυτό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα.
Όμως όλοι απαιτείται να αναζητήσουμε ποιος φταίει για το πρόβλημα που προέκυψε.
Είχαμε επισημάνει και τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι στηρίζουμε τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου όσο και οικονομικής επιτροπής τα απαραίτητα
μέσα για να μείνει ο δήμος μας καθαρός και να μην ταλαιπωρηθούν πάλι οι δημότες μας .
Όταν όμως βλέπουμε αναποτελεσματικότητα και διγλωσσία από την διοίκηση του δήμου και προσωπικά από τον Δήμαρχο κ. Δ.Σφυρή εμείς θα ενημερώνουμε τους δημότες μας.
Μια ήταν ή λύση, να στηρίξετε έγκαιρα και έγκυρα το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων του δήμου μας και να είχατε έναν καλύτερο νόμιμο προγραμματισμό στελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου από τις αρχές του 2018 κάτι που δεν πράξατε, τελεία και παύλα.


ΘΕΜΑ (Β) : Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΉ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ
Το σημαντικό έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου ξεκίνησε από το Πορτοχέλι. Ένα σημαντικό έργο για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας. Μετά από σημαντικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου , το έργο εκτελείται από χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως συνεχιζόμενο , με τον ίδιο εργολάβο σύμφωνα με τους όρους της δημοπράτησης του Αυγούστου 2014.
Αυτό όμως που πρέπει να επισημάνουμε και έχουμε σοβαρές καταγγελίες δημοτών μας , είναι ότι κατά την εκτέλεση του έργου από τα συνεργεία του εργολάβου προκύπτουν όπως είναι αυτονόητο σημαντικές βλάβες στις παροχές ύδρευσης , και η παρέμβαση της ΔΕΥΑΕΡ γίνεται με μεγάλες καθυστερήσεις.
Ενώ αντίθετα θα έπρεπε να υπάρχει παράλληλα ένας υπεύθυνος από την ΔΕΥΑΕΡ για να προλάβει «τα απρόοπτα» από την εκτέλεση του έργου. Αυτό προβλέπεται όταν εκτελούνται σοβαρά τεχνικά έργα μέσα στους οικισμούς , μέσα στις πόλεις. Κύριο μέλημα απαιτείται η εξυπηρέτηση του δημότη από τον οποίο χρειαζόμαστε την ευαισθητοποίηση για την ομαλή εκτέλεση του έργου. Και κάποιοι ας ανοίξουν κανένα βιβλίο για να βελτιώσουν την ατομικής τους και την συλλογικής τους συμπεριφορά και κάποιοι πρέπει να γνωρίζουν «ότι πολλές φορές σημασία δεν είναι τι λέμε αλλά πως το λέμε» για να μην προσβάλλουμε εύκολα χωρίς μέτρο τους δημότες μας.
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου