Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

5ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» | Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2018-Παρουσίαση στον Ιανό.

Στο Καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα έγινε και φέτος η επίσημη παρουσίαση του 5ου επετειακού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» - Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδι 17 Ιουνίου με 7 Σεπτεμβρίου 2018

Οι φετινές συμμετοχές: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσίασε όπως κάθε χρόνο, στο καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα, το Πρόγραμμα του επετειακού, 5ου Φεστιβάλεπαγγελματικού Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” που διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι στην έδρα του, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγνγκ” στο Κρανίδι.

Tην παρουσίαση έκανε ο Καθηγητής κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής του θεσμού, που έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία.

Το Φεστιβάλ είναι διοργάνωση του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Την εκδήλωση τίμησαν όπως κάθε χρόνο με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαιρετισμό έκαναν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πελοποννήσου κυρία Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Μανώλης Τριγκάκης. Όλοι οι ομιλητές εξήραν την υψηλή ποιότητα του Φεστιβάλ και την πολιτιστική και κοινωνική του προσφορά στον τόπο.

Γραπτούς χαιρετισμούς και ευχές για καλή επιτυχία απέστειλαν οι Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, με την ιδιότητα του Συνδιοργανωτή.
Την παρουσίαση του Προγράμματος έκανε και φέτος ο εμπνευστής του κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία. Στην ομιλία του ο κ. Γεωργουσόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταθερά ανοδική πορεία του υψηλότατου αυτού πολιτιστικού θεσμού και την ευχή να μακροημερεύσει.

Η Μεγάλη Χορηγός του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στη θερμή ομιλία της εξήρε το έργο του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, το επίπεδο των μελών του και την αφοσίωση των συντελεστών του θεσμού και ευχήθηκε με τη σειρά της να συνεχιστεί η επιτυχία του με τον ίδιο δυναμισμό και δημιουργικότητα. 

ο καλωσόρισμα και την εισαγωγή έκανε ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Δημήτρης Ι. Σίδερης, ο οποίος αφού έκανε τη σύνοψη των πρώτων δημιουργικών πέντε ετών του Φεστιβάλ, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες καλλιτέχνες, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο για την αγάπη και μεγάλη ζεστασιά με την οποία έχει περιβάλει τον Όμιλο, όχι μόνο για το Φεστιβάλ, αλλά και για όλη του τη δραστηριότητα και στη Μεγάλη Χορηγό του Θ.Ο.Ε. κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, για όλα όσα έχει προσφέρει στον Όμιλο και ιδιαιτέρως για το ότι αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τα μεγάλα του πετάγματα.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι συμμετέχοντες πρωταγωνιστές, τους οποίους παρουσίασε ο Συντονιστής των Καλλιτεχνικών Σχημάτων κ. Τάσος Μπλάτζιος, επίλεκτοι προσκεκλημένοι από το χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, ο τακτικός συνεργάτης του Φεστιβάλ και Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» κ. Ίων Ξυπολιάς, μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, φίλοι και υποστηρικτές του Φεστιβάλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου