Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Οι φιέστες και ο λογαριασμός Της Σόνιας Τάνταρου - Κρίγγου


Δικηγόρου – Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας ΥΔΔΑΔ
Πολιτικού Στελέχους Ν.Δ.

Τους επόμενους μήνες, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κληθούν να καταβάλουν σε φόρους και τέλη 10 δισ. ευρώ. Μέχρι δε το τέλος Αυγούστου θα παραληφθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ από 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Ένα εκατομμύριο από αυτούς, κυρίως ιδιοκτήτες ακινήτων σε λαϊκές γειτονιές θα πληρώσουν από 12 ευρώ ως και πάνω από 200 ευρώ περισσότερα από πέρυσι. Πρόκειται για τον γνωστό ΕΝΦΙΑ που ο κ Τσίπρας και η παρέα του προεκλογικά θα καταργούσε και έλεγε στην ΔΕΘ το 2014 ότι "είναι τόσο άδικος που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται».
Οι επαγγελματίες, από την αρχή της επόμενης χρονιάς, θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.
Πολλοί συμπολίτες μας, με τη λήξη της τουριστικής σεζόν θα επιστρέψουν στην ανεργία ή σε κακοπληρωμένες δουλειές των 300 ευρώ ενώ και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είδαν μειωμένα τα εισοδήματα της περυσινής χρονιάς.
Εκείνοι που δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους θα συνεχίσουν να αυξάνονται, όπως συμβαίνει με τα “κόκκινα δάνεια” τα τελευταία χρόνια.
Πολλές εργαζόμενες μητέρες δεν θα βρουν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους.
Πολλοί ασθενείς και οι οικογένειές τους θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται σε νοσοκομεία με ελλείψεις.
Και οι νέοι φοιτητές που θα πάνε στα πανεπιστήμια θα βρουν μέσα σε αυτά κάθε λογής παραβατική ομάδα να τα έχει μετατρέψει σε ορμητήριό της.

Απέναντι σε αυτά τα καθημερινά, υπαρκτά προβλήματα των συμπολιτών μας, ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει και ετοιμάζει, λέει, πανηγυρικά διαγγέλματα και φιέστες… Μπορεί δε οι φιέστες που θα πραγματοποιήσει να μην είναι αυτές που προγραμμάτιζε πριν από την καταστροφική και θανατηφόρα φωτιά στο Μάτι και να μην στήσει χορούς στο Καστελόριζο, στην Πνύκα, στο Στρασβούργο και στο Σύνταγμα, αλλά μετά βεβαιότητας θα πανηγυρίζει και θα γιορτάζει επί μέρες, όπου μπορεί…
Θα πανηγυρίσει για το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων και θα τάξει λαγούς με πετραχήλια, όπως συνηθίζει άλλωστε. 

Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα, όμως, είναι ότι πλέον δεν τον ακούει και δεν τον πιστεύει κανείς. Ό,τι και αν κάνει, ό,τι και αν πει. Όχι μόνο επειδή ο ίδιος δεν διαθέτει καμία προσωπική αξιοπιστία, μετά τα όσα έχει πει και έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά επειδή τα όσα λέει συγκρούονται διαρκώς με την πραγματικότητα.

Ο κ. Τσίπρας λέει ότι τα μνημόνια τελείωσαν. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ήδη ψηφίσει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις από 1/1/19.
Λέει ότι οι φόροι θα μειωθούν. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ήδη ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου, με την οποία από 1/1/20 θα πληρώνουν φόρους ακόμα και οι εργαζόμενοι των 450 ευρώ, ενώ όλοι σχεδόν οι μισθωτοί θα χάσουν ένα μηνιάτικο.
Λέει ότι η λιτότητα και η επιτροπεία τελειώνουν. Η πραγματικότητα είναι ότι η επιτροπεία θα συνεχίσει να υφίσταται και μάλιστα ενισχυμένη (4 φορές το χρόνο) ενώ η λιτότητα θα παραμείνει αυστηρή λόγω των μεγάλων πλεονασμάτων για τα οποία προσωπικά ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί.

Οι πανηγυρισμοί και οι φιέστες του κ. Τσίπρα δεν είναι μόνο χωρίς αντίκρισμα, αλλά προκαλούν και οργή. Γιατί δείχνουν περιφρόνηση στην Ελληνίδα και τον Έλληνα. Δείχνουν αλαζονεία και αυταρέσκεια απέναντι σε μια κοινωνία που ακόμα περνάει δύσκολα. Κυρίως, όμως, δείχνουν πόσο αποκομμένη είναι πλέον από την πραγματικότητα η παρέα του Μαξίμου, η οποία ζει το δικό της μύθο της εξουσίας.

Όμως, μια κοινωνία που ακόμα μετρά τις πληγές της, οφείλεις να τη σέβεσαι. Μια κοινωνία που την έχεις συνειδητά και επανειλημμένως εξαπατήσει, οφείλεις να την αντιμετωπίζεις με στοιχειώδη σεμνότητα. Και όταν στήνεις φιέστες και βγάζεις πανηγυρικά διαγγέλματα, πρέπει να θυμάσαι ποιος πληρώνει το λογαριασμό.
Στην προκειμένη περίπτωση, το λογαριασμό της επόμενης μέρας για τις πολιτικές επιλογές και τις φιέστες του κ. Τσίπρα τον πληρώνουν δυστυχώς οι πολίτες. Όμως θα τον επιστρέψουν στο ακέραιο και πάρα πολύ σύντομα. Στην κάλπη. Γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου