Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Tάσος Λάμπρου :Η υπεύθυνη θέση μας για τον προϋπολογισμό του 2019 στο Δήμο Ερμιονίδας


ΚΡΑΝΙΔΙ 17/01/2019
Η υπεύθυνη θέση μας για τον προϋπολογισμό του 2019 στο Δήμο Ερμιονίδας
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2019.
Η Δημοτική μας παράταξη καταψήφισε τον  προϋπολογισμό του 2019, πλην των κωδικών που σχετίζονται με την Καθαριότητα και την Μισθοδοσία, διότι είναι ανελαστικές δαπάνες και τα τελευταία 5 χρόνια πράξαμε το ίδιο σχετικά με αυτούς τους κωδικούς, πάντα με ευθύνη απέναντι στους Δημότες μας.
Οι λόγοι καταψήφισης των υπόλοιπων κωδικών ήταν οι εξής:
·      Εφόσον έχουμε ήδη καταψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερμιονίδας για το 2019, αυτονόητη ήταν και η καταψήφιση από μέρους μας του προϋπολογισμού. Το Τεχνικό Πρόγραμμα συντάχθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις και προτάσεις των Συμβουλίων των Δημοτικών και των Τοπικών Κοινοτήτων, κατά παράβαση της κείμενης Νομοθεσίας.

·      Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να έχουμε αναξιοποίητους πόρους και χρηματοδοτήσεις που μεταφέρονται στον προϋπολογισμό του 2019, πιστεύοντας έτσι η Δημοτική Αρχή ότι θα προλάβει να εκτελέσει όλα τα συνεχιζόμενα έργα τους πρώτους μήνες του 2019 για να κάνει «εντύπωση» κατά την προεκλογική περίοδο.
·      Έπρεπε να περάσουν 5 χρόνια της Δημοτικής Αρχής για να θυμηθεί ο Δήμος Ερμιονίδας να εντάξει στον προϋπολογισμό του κωδικό για την Διαχειριστική Επάρκεια, η οποία είναι απαραίτητη για να ενταχθεί ο Δήμος σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
·      Στους προϋπολογισμούς των προηγούμενων ετών στα Έσοδα, ο κωδικός από χρηματοδοτήσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων υπήρχε και ήταν πάντα μηδενικός. Στον προϋπολογισμό του 2019, ο κωδικός αυτός καταργήθηκε εντελώς. Έτσι για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Ερμιονίδας δεν θα έχει έσοδα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και θα μείνει εκτός από την αξιοποίησή τους.
·      Στο προϋπολογισμό του 2019 δεν υπάρχουν κωδικοί που σχετίζονται με την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας. Ο Δήμος Ερμιονίδας δεν προσαρμόστηκε στις υφιστάμενες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες κρίσης και δεν ίδρυσε και λειτούργησε μια σύγχρονη Κοινωνική Υπηρεσία, η οποία ήταν απαραίτητη και αναγκαία. Μάλιστα αυτό το επιβάλλει η σχετική Νομοθεσία. Δεν δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες κοινωνικές δομές προκειμένου να ανακουφιστεί μια μερίδα συνδημοτών μας που χρήζει βοήθειας.
·      Ο προϋπολογισμός του 2019 κρίνεται πλασματικός διότι ενώ εκτιμά ότι τα έξοδά του θα κυμανθούν στα 9.045.310,00€, ενώ τα έσοδά του μέχρι 31/12/2018 ήταν περίπου στα 7.099.955,00€. Δηλαδή εκτιμά ότι με ένα «μαγικό» τρόπο θα αυξήσει τα έσοδά του κατά 2.000.000,00€ από νέες χρηματοδοτήσεις και έσοδα των τελευταίων ημερών του χρόνου, κάτι που είναι ανέφικτο και ανεδαφικό.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Τάσος Λάμπρου
Παναγιώτης Αγρίμης
Γιάννης Κρητσωτάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου