Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Βαθιά η οδύνη στο “τελευταίο αντίο” για το Λιμενάρχη Πόρτο-Χελίου Γιάννη Κωστόπουλο



Πόρτο Χέλι 17.03.2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βαθιά η οδύνη στο “τελευταίο αντίο” για το Λιμενάρχη Πόρτο-Χελίου Γιάννη Κωστόπουλο

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης αποχαιρετίσαμε το Σάββατο 16.03.2019 στη γενέτειρα του το Ανιφί του Δήμου Ναυπλίου, τον Πλωτάρχη Ιωάννη Κωστόπουλο Λιμενάρχη Πόρτο-Χελίου, ο οποίος έφυγε πρόωρα σε ηλικία 53 ετών από ανακοπή καρδιάς αφήνοντας πίσω μεγάλο κενό.
Τραγικές φιγούρες η μητέρα του που ξέσπασε σε μοιρολόι, η σύζυγος του, η ανήλικη κόρη του ο αδελφός του και οι συγγενείς.
Το φέρετρο με την σορό του εκλιπόντα με την ελληνική σημαία, έφεραν στους ώμους τους άνδρες του Λιμεναρχείου Πόρτο-Χελίου, αξιωματικοί τα διακριτικά του βαθμού και το σπαθί του, ενώ άγημα του Λιμενικού Σώματος και η μπάντα απέδιδαν τιμές στο Λιμενάρχη κατά τη νεκρική πομπή προς το Κοιμητήριο για τον ενταφιασμό.

     




Πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών αρκετοί Πορτοχελιώτες παραβρέθηκαν για να απευθύνουν το τελευταίο “αντίο”.



    

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας, κ.κ Γκιόλας, Ανδριανός και Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, Εκπρόσωπος του Αρχηγείου του Λ.Σ Υποναύαρχος κ. Βαρελάς,  οι Δήμαρχοι Ναυπλίου και Ερμιονίδας κ.κ Κωστούρος και Σφυρής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Δήμου Ερμιονίδας Αρ. Δημαράκης, η Αντιδήμαρχος Κέλλυ Φωστίνη καθώς και αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες.




Σε κλίμα έντονης συγκίνησης ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Πλωτάρχης Π. Κοντός και ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. Χ. Γκούμας εκφώνησαν επικήδειο λόγο, ενώ στην συνέχεια εκπροσωπώντας τη Δημοτική Κοινότητα Πόρτο-Χελίου ο Πρόεδρος Μανώλης Τριγκάκης στον επικήδειο λόγο του μεταξύ άλλων ανάφερε:
«Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο, που η διαδρομή και η δράση του σημάδεψαν την κοινωνική ζωή του τόπου μας του Πόρτο-Χελίου.
Αποχαιρετάμε ένα φίλο, συνεργάτη, σύντροφο, οικογενειάρχη, έναν καλό πολίτη, που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.
Ο Γιάννης, ο δικός μας Λιμενάρχης, διακρίθηκε για τη λιτότητα του, υπήρξε εργατικός, συνεργάσιμος, με συμμετοχή σε δράσεις της Κοινότητας μας όποτε τον χρειαστήκαμε και αποτελεσματικός σε όλες τις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις.
Αγάπησε το Πόρτο-Χέλι και αγαπήθηκε από όλους μας.
Ήρθαμε όλοι σήμερα εδώ, οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου και όσοι είχαν την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρί­σουν, για να αποτίσουμε φόρο τιμής και εκτίμησης σε σένα αλησμόνητε φίλε μας.


Ήρθαμε να ρίξουμε το δάκρυ μας για τον άδικο, τον ανα­πάντεχο και πρόωρο χαμό σου.
Για να σου υποσχεθούμε ότι η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε ζωντανή σε όλους εμάς.
Το Πόρτο-Χέλι με μεσίστιες τις σημαίες στο Κοινοτικό Κατάστημα αποχαιρετά σήμερα το Λιμενάρχη μας, αποχαιρετώ και εγώ τον ξεχωριστό φίλο μου και εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύντροφο, στην κόρη σου, στη μητέρα του, στον αδελφό σου και τους συγγενείς σου, που πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για σένα.
Σε αποχαιρετώ και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου