Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Ζωγραφικη: Μια χώρα ένας ζωγράφος Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ο Scott Burdick

Ο Scott Burdick γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλλινόις το 1967 όπου η μητέρα και ο πατέρας του ενθάρρυναν το ενδιαφέρον του για τέχνη.
. "Έχω περάσει πολύς χρόνος στα νοσοκομεία ως παιδί και θυμάμαι τη μητέρα μου που μου δείχνει πώς να μεταμορφώσω απλά σχήματα όπως κύκλους, τρίγωνα και τετράγωνα σε αντικείμενα όπως τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα ψάρια. 
Φάνηκε ένα τέτοιο μαγικό πράγμα και έκανε πολύ χρόνο για να περάσει πολύς χρόνος σε χτυπήματα και πατερίτσες ». 
Στο γυμνάσιο, ο Scott άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στην Αμερικανική Ακαδημία Τέχνης κάτω από το θρυλικό Bill Parks.
 "Αν και πάντα αγάπησα το σχέδιο, ήταν ο κ. Parks που με πλήρωσε με τον ενθουσιασμό και την πειθαρχία που απαιτείται για να βελτιώσω τις δεξιότητές μου.
 Η αγάπη του για ζωγραφική και δημιουργική έκφραση μας επηρεάζει όλους. 
" Μετά την ολοκλήρωση της Ακαδημίας, ο Scott συνέχισε τη μελέτη του στο σύλλογο Palette και Chisel Art, όπου συναντήθηκε με τη σύζυγό του, τη ζωγράφο Susan Lyon. 
"Είναι θαυμάσιο να μπορούμε να ζωγραφίζουμε μαζί όλη την ώρα και να μεγαλώνουμε μαζί ως καλλιτέχνες", λέει ο Scott. 
Οι ιδέες του για έργα ζωγραφικής προέρχονται από παντού. "Αυτό που κάνει ένα θέμα ελκυστικό για μένα είναι τα ίδια πράγματα που μας προσελκύουν όλους. 
Η ομορφιά ενός νεαρού κοριτσιού, ο χαρακτήρας ενός ξεπερασμένου προσώπου, η μοναξιά μιας φάρμας κατά το ηλιοβασίλεμα, ή ακόμα και η ίδια η ιστορία πίσω από κάποιον ή κάτι που το καθιστά ενδιαφέρον ».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου