Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλη πυρκαγία στις εγκαταστάσεις στο ΚΔΑΥ που μεταφέρονται τα απορρίμματα της Ερμιονίδας στην Κορινθία .

Σ
υμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και εκτιμήσεις δεν θα έχει πρόβλημα η παρούσα ροή προς τα εκεί.Σαφως  ειναι μεγάλη η περιβαντολλογική ρύπανση στην περιοχή και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν καήκε το υπόλειμμα της κατεργασίας των απορριμάτων του Δήμους μας που έχει αποθηκευτεί στους χώρους της Εταιρείας για λογαριασμό μας..Φυσικα πρωτεύει η κατασβεση της πυρκαγιας και η αποτίμηση των ζημιών στις εγκαταστάσεις.
" Ϊ"

https://gnomipoliton.com


Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του ΚΔΑΥ Μπολατίου. Ο καπνός πυκνός έχει καλύψει όλη την περιοχή της Βόχας, ακόμη και της Κορίνθου.
Στην περιοχή έχει σπεύσει μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων μεγάλης χωρητικότητας (10 τόνων και άνω) από Αθήνα, Σπάρτη και άλλα πυροσβεστικά τμήματα με μια αγωνιώδη και υπεράνθρωπη προσπάθεια, κατ’αρχήν να κρατηθεί η φωτιά σε σταθερό κλοιό και να μην επεκταθεί στο σύνολο των εγκαταστάσεων του ΚΔΑΥ.





3.00 π.μ., η φωτιά σε πλήρη εξέλιξη όπως φαίνεται από την Εθνική Οδό. Φωτογραφία από βίντεο του npress.gr

Επίσης σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε ο δημοτικός μηχανισμός του δήμου Βέλου-Βόχας, ο οποίος με τη συνδρομή των γειτονικών δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων έχουν σπεύσει στην περιοχή με οχήματα, υδροφόρες και τσάπες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φωτιά. Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος και οι αντιδήμαρχοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να μετριαστεί καταστροφή.
Ωστόσο, το έργο των συνεργείων είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι η φωτιά είναι δύσβατο σημείο και είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση.
Ας ευχηθούμε να περιοριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου