Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Ζωγραφική :Μια χώρα ένας ζωγράφος.Βελγιο και ο Michaël Borremans

                                                            Ο Άγγελος , το 2013

Ο Michaël Borremans είναι ένας σύγχρονος Βέλγος καλλιτέχνης του οποίου τα φωτογραφικά έργα ζωγραφικής χαρακτηρίζονται από την ασυνήθιστα σουρεαλιστική απεικόνιση. 
Το έργο του ομοιότητες με αυτό  του Edouard Manet, για το υγρό πινέλο του και για την επιλογή του για το θέμα που είχε υποστεί παραμόρφωση. 
"Δεν εργάζομαι θεματικά. Αλλά τελικά, τα έργα από μια ορισμένη περίοδο έχουν πάντα ένα στοιχείο που τα συνδέει μαζί », εξήγησε. "Για παράδειγμα, υπήρξε μια εποχή που ζωγράφισα κορίτσια ύπνου ή κορίτσια που φαινόταν νεκρά. 
Αυτός είναι πιθανότατα ένας τρόπος για να εκφράσετε κάτι που υποσυνείδητα ασχολείστε. "Γεννημένος το 1963 στο Gerardsbergen του Βελγίου, έλαβε το MFA του το 1996 από το Hogeschool για το Wetenschap en Kunst στη Γάνδη και συνέχισε να εργάζεται για αρκετά χρόνια ως δάσκαλος στο Δευτεροβάθμιο Δημοτικό Ινστιτούτο Τέχνης της Γάνδης. 
Το 2014, ήταν το αντικείμενο της αναδρομικής εκπόνησης στα μέσα της καριέρας "Michaël Borremans: As Sweet as It Gets" στο Palais des Beaux-Arts στις Βρυξέλλες. 
Οι πίνακες Borremans μπορούν να βρεθούν σε ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, όπως το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Λος Άντζελες, το Μουσείο Καλών Τεχνών στη Βοστόνη και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Γάνδη του Βελγίου.

                                                            Η Ζωγραφική , 2006


                                                     Κορίτσι που τρώει , το 2014


Goat!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου