Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ά. Μπίμπας: «Η απόφαση του δημάρχου μας, τρόμαξε πολλούς…»

Συνεντεύξη στο Κώστα Πρώιμο.Δημοσιευτηκε στην Ενημέρωση Πελοποννήσου 

Αν και νεαρός στην ηλικία, αναμφισβήτητα διαθέτει πολιτική σκέψη, ενώ ανέλαβε ως αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας μη διστάζοντας να υπηρετήσει ένα μεγάλο φάσμα σοβαρών αρμοδιοτήτων. Πολλές από τις οποίες αν «περπατήσουν», θα βγάλουν από το διαχρονικό τέλμα στο οποίο ευρίσκονται σημαντικούς τομείς ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής.
Ο «Φουρνιώτης» Δημοτικός Σύμβουλος Αριστείδης Μπίμπας κλήθηκε από τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο για να «βγάλει αρκετά κάστανα από τη φωτιά», στο προσεχές χρονικό διάστημα. 
Διαβάστε παρακάτω, την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ο νέος Αντιδήμαρχος Αριστείδης Μπίμπας, παρέθεσε αποκλειστικά στην «Ενημέρωση της Περ. Πελοποννήσου».
Κώστας Πρώιμος: Αν και νέος σε ηλικία αποφασίσατε να αναλάβετε έπειτα από την επιλογή του Δημάρχου, μια αντιδημαρχία με διευρυμένες αρμοδιότητες…
Αριστείδης Μπίμπας: «Η αλήθεια είναι πως η απόφαση αυτή του Δημάρχου μας, τρόμαξε πολλούς. Οι πολλές και διευρυμένες αρμοδιότητες που μου ανέθεσε ο Γιάννης Γεωργόπουλος, αποτελούν για μένα πρόκληση. Η ευθύνη σαφώς και είναι μεγάλη, μεγάλο όμως είναι και το χρέος που έχουμε έναντι των συμπολιτών μας, που μας εμπιστεύτηκαν με μεγάλη διαφορά, για αυτό και πρέπει να πετύχουμε. Πέραν της ευθύνης της λειτουργίας του γραφείου Δημάρχου και του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων, ασχολούμαι με θέματα κοινωνικής μέριμνας της Δημοτικής Ενότητας Κρανιδίου, με θέματα Εθελοντισμού, καθώς και με θέματα Πολιτισμού και Παιδείας. Ακόμα, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες μου, και τα θέματα αγροτικής ανάπτυξης, νεολαίας και πολεοδομικού σχεδιασμού αποτελούν βασικό μέλημα μου, όπου στο μέλλον προγραμματίζουμε πολλές δράσεις σχετικά με τα παραπάνω».
Κώστας Πρώιμος: Εκτιμάτε πως ο διάσημος δήμος Ερμιονίδας, θα μπορέσει να ανέβει ένα πολιτιστικό σκαλοπάτι κατά τη διάρκεια της θητείας σας;
Αριστείδης Μπίμπας: «Ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής μας ποικίλει. Ως δημοτική αρχή οφείλουμε και πρέπει να στηρίξουμε κάθε πολιτιστική δράση και πρωτοβουλία που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πολλά πολιτιστικά στοιχεία της Ερμιονίδας έχουν μείνει στο σκοτάδι. Οπότε καταλαβαίνετε, πώς για να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι όπως λέτε, πρέπει να τα αναδείξουμε. Οφείλω όμως και πρέπει να πω, πως ο πολιτισμός έχει μία διευρυμένη έννοια την οποία πρέπει όλοι να αντιληφθούμε».
Κώστας Πρώιμος: Ο τομέας της αγροτικής ανάπτυξης είναι από τους πλέον πολύπαθους στην περιοχή. Θα εκπονήσετε κάποιο σχέδιο εξυγίανσης και αναβάθμισης του αγροτικού τομέα; Με ποιους τρόπους;
Αριστείδης Μπίμπας: «Όντας γόνος αγροτικής οικογένειας, πιστεύω πως γνωρίζω καλά τα θέματα που έχει αυτός ο τομέας. Θεωρώ λοιπόν ότι ως δημοτική αρχή πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή και προσήλωση στα βασικά θέματα που αφορούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς του Δήμου μας και δεν έχουν ακόμα επιλυθεί. Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ενημερώνομαι συνεχώς και θέτω προτεραιότητες για το θέμα αυτό, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ αναλυτικά ακόμα. Θα πω μόνο ότι η απόφαση του Δημάρχου μας κύριου Γιάννη Γεωργόπουλου, για ορισμό Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου του Αναβάλου αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα για τον αγροτικό τομέα».
Κώστας Πρώιμος: Πως αντιλαμβάνεστε τον εθελοντισμό;
Αριστείδης Μπίμπας: «Για μένα εθελοντής είναι όποιος προσφέρει οπουδήποτε μπορεί και γνωρίζει, χωρίς απώτερο σκοπό. Εθελοντής είσαι όταν το θες, όχι όταν πρέπει. Εθελοντές καλό είναι να είμαστε όλοι, όπου μπορούμε και επειδή πραγματικά θέλουμε».
Κώστας Πρώιμος: Είστε από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του Γιάννη Γεωργόπουλου…. Πιστεύετε ότι θα τον δικαιώσετε για την αμέριστη εμπιστοσύνη που εμπράκτως σας έχει δείξει;
Αριστείδης Μπίμπας: «Καθημερινά δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, όχι μόνο για να δικαιώσω την επιλογή του Δημάρχου μας για αυτή τη θέση, αλλά και για τους συμπολίτες μου που, με εμπιστεύτηκαν ως ένα τόσο νέο άνθρωπο, από μία γενιά που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Δηλαδή, πρώτα με εξέλεξαν οι συμπολίτες μου ως Δημοτικό Σύμβουλο και μετά ο Δήμαρχος με Απόφαση του με όρισε στη θέση του Αντιδημάρχου. Ελπίζω το αποτέλεσμα να δικαιώσει τόσο τον Γιάννη Γεωργόπουλο, όσο και τους συνδημότες μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου