Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Ανησυχητικη αύξηση κρουσμάτων του convid-19 στη Νότια Κορέα.




Η Νότια Κορέα έχει θέσει σε εφαρμογή μια σειρά νέων μέτρων μετά από μια ακμή σε υποθέσεις κοροναϊών σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της οριοθέτησης "ειδικών ζωνών φροντίδας" και την ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων.
Ο αριθμός των περιπτώσεων στη χώρα έχει αυξηθεί, από 28 εβδομάδες πριν σε τουλάχιστον 204 από την Παρασκευή το απόγευμα. Η εστία επικεντρώνεται γύρω από τη νότια πόλη Daegu.
Μεταξύ των νέων περιπτώσεων, οι περισσότεροι συνδέονται με τον όμιλο Shincheonji. Οι αρχές της Νότιας Κορέας την Πέμπτη επεδίωξαν να εξετάσουν περισσότερα από 1.000 μέλη της θρησκευτικής ομάδας που παρέστησαν σε μια υπηρεσία με μια από τις πρόσφατα επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
Η κυβέρνηση της πόλης Σεούλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις και θα κλείσει τις υπηρεσίες της ομάδας Shincheonji ως μέτρο για να σταματήσει η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.
Η ομάδα έχει τέσσερις τοποθεσίες στη Σεούλ.
Ο Σεούλ δήμος Πάρκων κέρδισε-σύντομα είπε σήμερα σε μια ενημέρωση ειδήσεων ότι Σεούλ City θα απαγορεύσει τη χρήση στη Σεούλ  της πλατείας, Cheonggyeκαι της πλατείας και Gwanghwamun "που έχουν πολλές συγκεντρώσεις των πολιτών." Πρόσθεσε ότι εκείνοι που παραβιάζουν τους κανόνες μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα μέχρι 3 εκατομμύρια νίκες (US $ 2,485).
"Ζώνες ειδικής φροντίδας": Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας επίσης σήμερα χαρακτήρισαν δύο πόλεις Daegu και Cheongdo ως «ζώνες ειδικής φροντίδας» αφού η Daegu ανέφερε περισσότερα από 120 νέα περιστατικά σε λιγότερο από 24 ώρες.
Ο Πρωθυπουργός Τσουνγκ Συέκυου δήλωσε ότι και οι δύο περιοχές «αντιμετωπίζουν δυσκολίες» λόγω της ταχείας αύξησης των λοιμώξεων.
"Εάν (εμείς) έχουμε επικεντρωθεί στην πρόληψη εισροής στη χώρα, από τώρα και στο εξής (εμείς) θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη της εξάπλωσης της κοινότητας", ανέφερε.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να στείλει στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό και να προετοιμάσει προσωρινές εγκαταστάσεις απομόνωσης για όσους βρίσκονται σε καραντίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου