Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τον Βουλευτή ΝΔ Αργολίδας Ιωάννη Ανδριανό και τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Αργολίδας Ιωάννη Ανδριανό και τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τις επιπτώσεις της υφιστάμενης δομής στην τοπική κοινωνία.
Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε για τα πρόσφατα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών εξετάσεων που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ και για την ΚΥΑ που εκδόθηκε για τον αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας στη δομής φιλοξενίας στο Κρανίδι. Μετά την συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε:
«Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Κρανίδι. Επανέλαβα την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων που φιλοξενούν μετανάστες ανά την Ελλάδα εντός του 2020. Προτεραιότητα θα δοθεί στην αποσυμφόρηση και τελικά στο κλείσιμο ξενοδοχειακών δομών που εδράζονται σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, όπως είναι και το Κρανίδι. Η εφαρμογή της νομοθεσίας για την έξοδο από τις δομές όσων πλέον δεν δικαιούνται φιλοξενία, από 31 Μαΐου, θα συμβάλλει ουσιαστικά στο περιορισμό των δομών και την αποσυμφόρηση των νησιών μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου