Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αρθρο του κ.Γιάννη ρόζου.

 23:00 Εγραψε και ο κ.Κατσαίτης σχετικά (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ).
Η μόνη παρατήρηση  πού έχω να κάνω είναι ότι σέβομαι την πολιτική του προσέγγιση 
Πάντως αν  δεν μιλήσουμε για κάποια πράγματα γιατί υπάρχουν κάποια μεγαλύτερα  ίσως σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε την δυνατότητα ούτε το όνομα μας να πούμε.
Αν δεν συνειδοτοποιήσουμε ότι η υπεράσπιση του νόμου είναι  ύψιστη αρετή όπου πρέπει αυτός να εφαρμοστεί έχουμε τελειώσει σαν κοινωνία.
Και πότε δεν άκουσα συνδικάτο να μιλά για υποχρεώσεις ,να μιλά για ανάγκη για περισσότερη αποδοτικότητα και κυρίως να μιλά για την έννοια του καθήκοντος 
μ.ονο για δικαιώματα και αυξήσεις.Το ίδιο δεν άκουσα τις δικές μας ενώσεις των λεγόμενων "στυγνών εργοδοτών " να μιλούν για το αυτονόητο της καταβολής των φόρων .
και των ασφαλιστικών εισφορών.
Πότε δεν έκανε απεργία η ΑΔΕΔΥ  για την διαφθορά στο χώρο της δημόσιας διοίκησης ,ποτέ δεν έκανε απεργια η ΟΛΜΕ για την πάταξη της παραπαιδείας απο μερίδα των μελών τους.
Αποτέλεσμα όλοι μαζί σε ένα αβέβαιο αύριο.
Στην ουσία κανείς δεν πόνεσε αυτην τη χώρα .
Και όσοι τολμούσαν να πουν κάτι τους την έπεφταν όλοι με περισπούδατες πολιτικές αναλύσεις .Είναι φυσικό όλοι να θέλουμε να χτίσουμε μια  κοινωνία που μας εκφράζει αλλά χωρίς ανεξάρτητο εθνικό χώρο που να την φτιάξεις....Και κοντεύουμε να φτάσουμε σ αυτό το σημείο.Να μείνουμε χωρίς δικό μας γήπεδο να "αναμετρηθού οι αποψεις μας".


Για παράδειγμα παραθέτω αυτό 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=289777&cid=4
1 δις ευρώ.Τσάμπα πράγμα.Λεηλασία στην απόλυτη ερμηνεία του όρου. 






 

Θα ήταν λάθος  να επικeντρώσουμε πάντως τι προσοχή στο προσωπικό του Δήμου ..
Η  ύπαρξη πλέον περισότερων εργαλείων πληροφόρησης του πολίτη φέρνει στην επιφάνεια διάφορα παράδοξα  όπως αυτά
Η παράλογες  προλήψεις  και η λεηλασία του δημοσίου χρήματος λογω της διαφθοράς
είναι η βασική αιτία που το κλείσαμε  το μαγαζί.

Ετσι και αλλιώς κάθε συζήτηση για μείωση προσωπικού είναι υποθετική καθώς
το σύνταγμα  κατοχυρώνει απολύτως την μονιμότητα.
Εξ άλλου η αποδοτικότητα και η συνέπεια των υπαλλήλων εξαρτάται αποκλειστικά  από αυτούς που ασκούν διοίκηση.Χρειάζεται  άσκηση   πραγματικής διοικήσης η οποία ομως πρέπει να είναι δίκαιη.
Και φυσικά αυστηρός έλεγχος στην σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας σε ότι έχει σχέση με επιδόματα κλπ γιατί έρευνες σε αλλους δήμους  και  άλλες υπηρεσίες. έχουν  δείξει πολλα στοιχεία.
¨οπως πχ Πλασματικές υπερωρίες ,πλασματικά επιδόματα εκτός έδρας και άλλα πολλά τα οποία δίνονταν αφειδώς απο τους δημάρχους σε αρκετούς δήμους της χώρας ειδικά σε όσους υπαλλήλους έιχαν σχέση με οικονομικά στοιχεία και κρίσιμες αποφάσεις .Ετσι δεν μίλαγε κανείς και ήταν όλοι ευτυχισμένοι.
Ετσι οι  καθαρές αποδοχές απο πχ 1200 ευρώ κατέληγαν σε ποσά 1600-1800 ευρώ ....
 Διαφάνεια παντού ....και βλέπουμε.


Θ.Δ





Γράφει ο κ.Γιάννης Ρόζος.
Mια διαπίστωση πολλή πικρή.
Το μεγάλο μυστικό τελικά αποκαλύφθηκε .Και τι έδειξε ;Tην ακαταλληλότητα του συστήματος που όλοι καλά το κρύβατε και μην μας πείτε τώρα ότι δεν το ξέρατε. Σωστά τα λέει ο φίλος μου ο Θανάσης .Πληρώνουμε έμμισθους αιρετούς γιατί εκλεχτήκαν και υπαλλήλους μη επιστημονικά καταρτισμένους ,παρά πολλά λεφτά για αυτό που προσφέρουν .Άραγε μια αξιολόγηση έγινε ποτέ και ποιος την έκανε; Χρέωση εργασιών και έλεγχος παραγωγικότητας υπάρχει ;
Γιατί μην ξεχνάτε ότι όλοι σας παρέχετε υπηρεσίες προς τους δημότες και η αμοιβή θα έπρεπε να είναι ισάξια της απόδοσης σας και οι υπάλληλοι και οι έμμισθοι αιρετοί .
Είναι άραγε; Για ρωτήστε τους ;Ρωτήστε μια επιχείρηση τοπική που κάνει ίσως και μεγαλύτερο κύκλο εργασιών αν χρειάζεται τόσο προσωπικό . 51 άτομα μόνιμοι από τους οποίους μόνο 6 στον καθαρισμό και άλλοι 12 συμβασιούχοι άραγε σε τι πόστα είναι αυτοί; και άλλοι 25 συμβασιούχοι να έρχονται. 
Αλλά δεν φταίτε εσείς .
Σας υποσχέθηκαν μια θέση και δεν φρόντισαν να σας εξηγήσουν τις υποχρεώσεις σας τους όρους εργασίας και τον τρόπο εργασίας, να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες κλπ, αλλά μάθατε μόνο τα δικαιώματα σας σαν εργαζόμενοι. 
Γιατί ήξεραν ότι δεν έπρεπε να σας στενοχωρήσουν γιατί σας χρειάζονταν για να τους ξαναψηφίσετε .<ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ>. 
Και φτάσαμε εδώ που είμαστε, το 40% κατά εμέ και ίσως το 50% μαζί με τα έχτρα κατά το κυρ Γκάτσο των ιδίων πόρων του Δήμου να αναλώνεται υπέρ του προσωπικού και αιρετών . Ανήκουστο ! Αυτό πια και αν λέγεται σπατάλη δημοσίου χρήματος !!! 
Ή μήπως παράγετε ισοδύναμο έργο ;
Παράγετε έργο άξιας 2.500.000 ευρώ <δηλ 851.000.000 δραχμούλες > ; Αποδείξτε μας ότι θέλετε κάτι να αλλάξετε και αυξήστε την παραγωγικότητα σας, προσφέρεται και εσείς στην γενική προσπάθεια .
Και μην ακούσω τα περί των 11% γιατί αυτό στέκει μόνο στο σύνολο των εσόδων του Δήμου. 
Αλλά αν αύριο η κεντρική διοίκηση ΔΕΝ σου πληρώσει τα έκτακτα , πολλή δυνατό ελέω ΤΡΟΟΙΚΑΣ τότε υπολογίζεις μόνο στους ιδίους πόρους, άρα με αυτούς τους πόρους λογαριάζεις σταθερά έξοδα όπως η μισθοδοσία . 
Όπως είπα και το βράδυ στην διαβούλευση ,ιδιωτική επιχείρηση με τέτοιο κόστος μισθοδοσίας θα είχε κλείσει . 
Και μια απάντηση στον κυρ Τσεφαλά.Ο προϋπολογισμός τα δημόσια και δημοτικά δεν είναι πολιτική είναι απλά έσοδα έξοδα και αντιμετώπιση των προβλημάτων του λάου .
Και επιτέλους σταματήστε αυτή την καραμέλα με την <παραγωγή πολιτικής, πολιτικά πράγματα , πολιτική> .
Αυτά μας φάγανε!!
Και όλα τα δημόσια πράγματα έτσι πρέπει να είναι :έχουμε χρήμα ,μπορούμε. Δεν έχουμε, τότε καθόμαστε στα αυγά μας και δεν παράγουμε πολιτική δημιουργώντας χρέη που θα τα πληρώσουν οι κακόμοιροι ιθαγενείς.
Γιατί όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τα δημόσια τα τελευταία 36 χρόνια εκτός ελαχίστων περιπτώσεων παρήγαγαν πολιτική και βούλιαξαν την χώρα και τώρα από διαφορετικά μετερίζια ανάλογα πως φυσάει ο άνεμος αναπαράγουν πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου