Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο.Νέα πρόταση στο προσκήνιο για την διαχείριση των απορριμμάτων

Κατά αρχή θα κάνω upload το video της χθεσινής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το θέμα ήταν η παρουσίαση μιας πρότασης που πρότείνει η δημοτική αρχή  για διαχείριση των απορριμμάτων μας στην Ερμιονίδα η οποία περιλαμβάνει και την επεξεργασια των ήδη συσσωρευμένων στον Σταυρό Διδύμων (δεματοποιημένων η μή.)
Την πρόταση παρουσίασε ο κ Φαγαδάκης ο οποίος συνεργάζεται με τον Δήμο Ευρώτα (Λακωνία) και τον Δήμο Ικαρίας .
Το σύστημα που προτείνεται συνοπτικά είνα ένα κινητό ΚΔΑΥ και μονάδα αναερόβιας κομποστοποίησης .Προτείνεται τρίμηνη πιλοτική περιόδος η οποια μπορει να επεκταθεί  με ένα ενδεικτικό κόστος στην περιοχή 85-95 ευρώ ανα τόννο .
Σε δεύτερο στάδιο υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ολοκληρωμένης μονάδας που θα παραγει επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια απο βιοαέριο και την περίπτωση υπάρχει δυνατότητας κέρδους απο τον δήμο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος τα χρήματα θα επιδιωχθεί να τα δώσει η περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς μόνο για τα συσσωρευμένα χρειάζονται 1,5 εκ ευρώ. Αρα το κύριο πρόβλημα πιστεύω ότι θα αναδειχθεί η χρηματοδότηση .Με τα σημερινά δημοτικά τέλη καθαριότητας που αρκουν μόνο για την συλλογή δεν υπαρχει δυνατότητα για κάτι παραπάνω .Επίσης το δευτερο στάδιο με το βιοάρειο χρειάζεται πιθανώς 10  εκ ευρώ επένδυση .
Ενα άλλο σημείο που πιστεύω οτι θα αναδειχθεί είναι η χωρόθετηση της μονάδας διαχειρίσης των τρεχουσων απορριμμάτων που λόγω της φύσης της τεχνολογίας μπορεί να μην είναι στον Σταυρό
ώστε να ανακουφισθεί κάπως η Βόρεια Ερμιονίδα.
Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι ο κ.Καμιζής έθεσε τον όρο της ομοφωνίας σε όποια απόφαση ληφθεί.
Ο.κ.Σφυρής  έκανε πολλές τεχνικές ερωτήσεις  οι οποίες είχαν βάση,αν και πιστεύω ότι ο κ.Φαγαδάκης που είναι υπεύθυνος για την εμπορική προώθηση παρουσίαζε τα πράγματα υπερβολικα απλα και σίγουρα .

Υπάρχει ενα πρόβλημα πρόσβασης στα στοιχεια της τεχνολογίας καθώς η εταιρεία δεν διαθέτει ιστότοπο..
Σε πρώτη φάση βρήκα 2 Video απο εφαρμογή της προτεινόμενης τεχνολογίας στην Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου