Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Camping στο Σύ νταγμα & τα δικά μας επαναστατικά

...........
Αυτη η κίνηση θα έχει συνέχεια και πιθανώς να γυρίσει την Ελλάδα ανάποδα.Δεν ξέρω αν θα είναι
καλύτερα αλλά θα είναι διαφορετικά.Ολο αυτό αυτοοργανώνεται απο μια μερίδα ανθρώπων που δεν πολυασχολούνταν με την κλασσική πολιτική .Είναι η πιο μορφωμένη πλευρά της Ελλάδας που έχει
μάλιστα τρομαχτικές οργανωτικές ικανότητες .Δεν χρωστάει  σε κανένα  αρχικά καθώς τον μελλον της κατανάλωθηκε για να χρηματοδοτηθεί η προηγούμενη απο αυτήν.
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν την πορεία .Ευχές όλων μας είναι να χαραχθεί ένα νέο μονοπάτι
για αυτην την πανέμορφη χώρα που ταλαιπωρήθηκε απο τα φαντάσματα του παρελθόντος πο ξεκινοιύν απο τον εμφύλιο πόλεμο.
Η Ερμιονίδα  νοερά έτσι δεν μπορεί  λόγω μεγέθους να κάνει αντιστοιχα πράγματα .Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο κόσμος της ζεί στα αστικά κέντρα  ειδικά η νέ α γενιά  μας που απο οτι μαθαίνω φυσικά συμμετέχει.Οπότε εμείς μπορούμε να συνεχίζουμε να τρωγόμαστε για τα ελλάσονα τοπικά μας τα θέματα και απωθημένα  και να τα αναδεικνύουμε σε μείζονα.αδυνατώντας να κατανοήσουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν δραματικά γρήγορα.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο πολλά πρόσωπα που διαμορφωνουν την τοπική  επικαιρότητα με τις παρεμβάσεις τους έχουν ένα κοινό .Είναι η ήταν μέχρι πρόσφατα κρατικοδίαιτα  και μάλιστα με αμφιλεγόμενη διαγωγή ως πρός την διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Με το χρήματα τα δικά μας  και την δυνατότητα διαχείρισης που έλαβαν (με δικά μας ευθύνη βέβαια )
θεώρησαν ότι έγιναν σπουδαίοι και τρανοί.
Πληρώνοντας αφειδώς πάλι απο τα δικά μας χρήματα σχημάτισαν μικρές αυλές  που περίμεναν σαν τα σπουργίτια να αρπάξουν κάτι που θ α τους πετάξουν.
Η  τοπική μας πορεία εξ άλλου δεν έχει μεγάλη διαφορά απο την πορεία της Ελλάδας.Ανθρωποι που μπορεί να είναι και συμπαθείς  χαμηλών δυνατότητων κατάφεραν και έφεραν μια επαρχία σε οριακό επίπεδο απο πολλές πλευρές .Παραλίγο να χρεωκοπήσουν τον "παράδεισο".Μεγάλο επίτευγμα όντως .
Τώρα οι καιροί άλλαξαν ,και τα ξένα τεχνικά φώτα έσβησαν .Η ζωή έχει μια περίεργη δικαιοσύνη
και τον καθένα  μας τον  φέρνει εκεί  που αξίζει.
Αν νομίζουν ότι έχουν κάτι να πούν ας πάνε στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες να πουν την συναρπαστική τους ιστορία ..
Πρέπει να κοιταχτούμε όλοι    στον καθρέφτη και να απαντήσουμε ειλικρινά στον εαυτό μας τουλάχιστον σχετικά με το    τι κάναμε για αυτό τον τόπο και για αυτή την πατρίδα.
Είναι μια καλή αρχή για την επόμενη μέρα μας .

Κ.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου