Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

13-03-2012:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με σύλληψη δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης, για δωροδοκία και εκβίαση ιδιώτη επενδυτή ξενοδοχειακής μονάδας(επένδυση στο Ναύπλιο)


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 13 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, που απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ από επιχειρηματία, για να «προωθήσουν» φάκελο για επιχορήγηση σε επένδυσή του.
Στα σπίτια τους βρέθηκαν 145.000 ευρώ περίπου, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα.
Τα στοιχεία ταυτότητας δίνονται στη δημοσιότητα για λόγους εξακρίβωσης τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων και σε άλλους πολίτες – επενδυτές.
Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων, οι οποίοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των (120.000) ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας.
Πρόκειται για τους:
  • ΛΙΑΚΟ Κωνσταντίνο του Ηλία και της Καλλιόπης, γεν. 19-10-1951 στον Πειραιά, κάτοικο Καλλίπολης Πειραιά
  • ΚΑΖΑΖΑΚΗ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 17-07-1951 στο Πειραιά, κάτοικο Κορυδαλλού Αττικής
Η σύλληψή τους, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έγινε χθες (12.03.2012) το μεσημέρι σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που παραδόθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον επενδυτή στον ένα υπάλληλο.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, ο (συν)ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν το ποσό των εκατόν είκοσι (120.000) ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου