Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το ελληνικό πράσινο "άρπα κόλα"

 Tην κλασσικά υψηλή επίδοση του ελληνικού κράτους  στην διαδιασία του "αρπα-κόλα"
έχει φτάσει στο σημείο η μισή Ελλάδα να φυλά βουνά και κορφούλες.Ηδη υπάρχει μια σοβαρή
προσπάθεια ΟΤΑ και συλλόγων της Κρήτης που θα είναι ένα σοβαρό test για την επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου της χώρας.
 Φυσικά δεν έγινε όλη η Κ΄ρητη  οικολογική αντιδραστική νησίδα ξαφνικά,απλά ,βλέπουν την εικόνα τους, να αλλάζει με χαρακτήρα εισβολής μάλιστα.
Το "άρπα κόλα" που λέγαμε.
Ετσι είναι η Ελλάδα,μια αντίφαση στον αραμπά,και στο υβριδικό όχημα ,μια χώρα που προσπαθεί να γίνει η πρώτη στον κόσμο σε ΑΠΕ,αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει σύριγγες και γάζες στο τοπικό κέντρο υγείας, πετρέλαιο για τα  σχολεία.
Γιατι προχωρούν αυτά τα προχωρήμενα projects.Απλά γιατί αναζητούνται νέες περιοχές πλουτισμού
για μια περιορισμένη ομάδα elit που είναι διακομματική και διαχρονική.
Για αυτό φωνάζει ο κόσμος ,όχι γιατι έγινε οικολόγος,πράσινος  αλλά γιατι νοιώθει ότι  τον δουλεύουν..


"Ι"

"Περισσότεροι από 90 φορείς από τους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου και 5 δήμοι έχουν υπογράψει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των έργων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που σχεδιάζονται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, υπολογίζονται να κατασκευαστούν σε περιοχές της Κρήτης αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 2000 μεγαβάτ (MW) και χωρίς να καταργηθούν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.


Οι δήμοι που κατέθεσαν την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι οι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Μυλοποτάμου, Σελίνου και Σφακίων.


Από την άλλη οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι θα παράγεται καθαρή πηγή ενέργειας που θα προσφέρει αναπτυξιακή ώθηση στο νησί." πηγη skai

.Επίσης υπάρχουν πολλά προβλήματα με την χωροταξία στους δημους της χώρας καθώς δεν προβλέπονται με σαφήνεια 
κριτήρια τοπικής πυκνότητας ,ούτε υπάρχει δυνατότητα διαβούλευσης με τους τοπικούς ΟΤΑ.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου