Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς να φτιάξετε κεικ σοκολάτα


Θα χρειαστούμε :

5 αυγά
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
250 γρ βούτυρο

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μία μάζα.

Σπάμε τα αυγά ξεχωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ για να γίνουν μαρέγκα.

Στο μπολ με το βούτυρο και τη ζάχαρη βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα χτυπάμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ένα ένα τα αυγά και τη μαρέγκα, ενώ χτυπάμε με το μίξερ συνεχώς.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και τη γεμίζουμε με το μείγμα.

Ψήνουμε για 12 λεπτά έτσι ώστε η σοκολάτα στη μέση να παραμείνει ρευστή.

Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό..

www.diytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου