Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Απόφαση για μεγαλύτερη παραγωγή στα όσπρια


Ελληνικές ποικιλίες οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών προωθεί για πρώτη φορά σοβαρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, βάζοντας στο τραπέζι και το χρηματικό δέλεαρ, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από εισαγωγές οσπρίων-ζωοτροφών.
Με εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις μεγάλες καλλιέργειες και του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας υπογράφηκε χθες απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μ. Χαρακόπουλου με την οποία καθορίζονται συγκεκριμένες ελληνικές ποικιλίες ψυχανθών, όπως: κουκιά, ρεβίθια, σόγια, μπιζέλια, μηδική (τριφύλλι) κ.λπ., ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας.
Μ' αυτήν δίνεται η δυνατότητα παραγωγής και αξιοποίησης πιστοποιημένου σπόρου από ελληνικές εταιρείες σποροπαραγωγής και ερευνητικά ιδρύματα αλλά και χρήσης του υλικού σε κοινοτικά προγράμματα προώθησης. Οσοι μπουν στην καλλιέργεια οσπρίων - ψυχανθών θα έχουν επιπλέον οφέλη από τη νέα ΚΑΠ, αφού εκτός από τη βασική ενίσχυση (επιδότηση) θα παίρνουν και συνδεδεμένη ενίσχυση 2% κάθε χρόνο.
 http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου