Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Στο Φουγάρο στο Ναύπλιο.


art couples

Από την Πέμπτη 3 Απριλίου, με αφορμή την άνοιξη που έρχεται, την εποχή του έρωτα και της αναγέννησης, το Φουγάρο ξεκινά τον 3ο κύκλο 4 διαλέξεων στη Βιβλιοθήκη Ανθός με την εικαστικό Κατερίνα Ζαχαροπούλου.
Σε αυτόν τον κύκλο (Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Πέμπτη 10, Παρασκευή 11 Απριλίου από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα) θα παρουσιαστούν μυθικά ζευγάρια της τέχνης, των οποίων το έργο επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την μεταξύ τους σχέση και τον μεγάλο τους έρωτα. Οι νευρώσεις, οι ανταγωνισμοί, αλλά και ο διάλογος, η συνεργασία, η συμβίωση έπαιξαν δραματικό ρόλο και γέννησαν στην κυριολεξία έργα σταθμούς στην ιστορία της τέχνης.
Η αφήγηση των σχέσεων και η ταυτόχρονη παρουσίαση των έργων τους θα δώσει την ευκαιρία να φωτισθούν όψεις της δημιουργίας που ανήκουν καθαρά στο βίωμα και την ερωτική ένταση, την σχέση των φύλων και τις παρεκκλίσεις από συνήθεις συμπεριφορές. Μερικά από αυτά τα ζευγάρια συζητιούνται ως μοναδικά παραδείγματα καλλιτεχνικής αλληλεγγύης και ερωτικής συνύπαρξης ενώ άλλα μνημονεύονται για την καταστροφική τους σχέση και παραφορά.
Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις τέτοιων σχέσεων που αξίζουν την προσοχή μας αφού άφησαν σαν «απογόνους» έργα σταθμούς για την τέχνη.




Στο εργαστήρι προσχολικής ηλικίας, αυτό το μήνα τα παιδιά φτιάχνουν με τα χεράκια τους – που γίνονται όλο και πιο επιδέξια – πασχαλινές ευχετήριες κάρτες, καλαθάκια, αυγά και αυγοθήκες· κοτούλες, λαγουδάκια, κοκόρια, και πασχαλίτσες…θα παρελάσουν στο λουλουδιασμένο τοπίο του ΦΟΥΓΑΡΟΥ!!!


το party σχεδίου συνεχίζεται…
Παρασκευή 4 – Παρασκευή 25 Απριλίου
βασικό σχέδιο 1
Το «βασικό σχέδιο 1» προετοιμάζει για τις Καλές Τέχνες, την Αρχιτεκτονική, τη Γραφιστική, το Βιομηχανικό Σχέδιο, τη Φωτογραφία. Ανεξάρτητα από αυτά, απευθύνεται και σε οποιονδήποτε θέλει να ακολουθήσει το δικό του προσωπικό δρόμο στην τέχνη.


Τι ευχάριστες προετοιμασίες μας υπαγορεύει η άνοιξη! Όλο χρώματα και φρέσκιες ιδέες! Θα χρησιμοποιήσουμε ξανά πλαστικά μπουκάλια και θα τα πλέξουμε, μετατρέποντας τα  σε πασχαλινά καλαθάκια! Στη συνέχεια, θα φτιάξουμε μια ευφάνταστη κάρτα για πολλές ευχές…


Mικροί και μεγάλοι, ελάτε να αποκρυπτογραφήσουμε τα νοήματα που φέρουν τα διάφορα σύμβολα του Πάσχα! Θα μάθουμε τους συμβολισμούς και θα ζωγραφίσουμε ευχετήριες κάρτες και μαγνήτες!


Ακολουθώντας τα έθιμα της εποχής, τα εργαστήρια σας καλούν, μικρούς και μεγάλους, νονούς και νονές, να φτιάξετε τη δική σας λαμπάδα, από αγνά φύλλα κηρήθρας! Θα στολίσουμε τις λαμπάδες με χρώματα της άνοιξης, νήματα, κορδέλες και χαριτωμένα κεραμικά που θα ζωγραφίσουμε.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ρίτα Ζηκίδου: 27520.47370, 6940 295418 & info@fougaro-workshops.gr


Μεγάλες προσφορές σε λαμπάδες
και πασχαλινά διακοσμητικά!
Νέες παραλαβές σε ανοιξιάτικα ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ...
art you can buy!
27520 47301 & info@theartshop
.gr


Το Φουγάρο συνεχίζει τον 1ο κύκλο εργαστηρίων μαγειρικής με τον σεφ του Φουγάρου, Markus Walser, και το Δημήτρη Ξανθούλη!
Το «μενού» περιλαμβάνει ομαδική παρασκευή πιάτων που εμπνέονται από τη μεσογειακή κουζίνα, σε χαλαρή και ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα με ανταλλαγή συνταγών και απόψεων, κρασί από τη Νεμέα και τέλος, ομαδικό δείπνο με τα πιάτα που παρασκευάστηκαν, στο Φουγάρο Καφέ.
Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Απριλίου, στις 18.00 η κουζίνα του Φουγάρο Καφέ ετοιμάζεται για μια ...Sea Food Extravaganza!! Μαζί θα μάθουμε νέους τρόπους παρασκευής και καινούριες συνταγές με ψάρια και θαλασσινά της περιοχής.
Κρατήσεις απαραίτητες - Θέσεις περιορισμένες
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
27520.47347, 2752047300, 6940295416 & info@fougaro-cafe.gr


Ασκληπιού 98, Ναύπλιο 21100
Απέναντι από το στρατόπεδο ΚΕΜΧ, στην έξοδο της πόλης προς την Επίδαυρο.
τηλ. 2752047300  e-mail. info@fougaro.gr  web. www.fougaro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου