Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΦΕΤΕΙΟ: Διαβιβάστηκε το πόρισμα του Εισαγγελέα Ι.Ντογιάκου για τη ΧΑ

Παραπέμπονται στο σύνολο τους οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και ο ανεξάρτητος εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλαντης Αλεξόπουλος μεταξύ άλλων κατηγορουμένων, σε δικη με το σκεπτικο οτι γνωριζαν για παράνομες ποινικές δράσεις και υιοθετεί πληρως το σκεπτικο ” της εγκληματικης οργανωσης”.
Κακουργηματική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης εναντίον των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής πρότεινε ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος. 
Ο Ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, στο πόρισμα του, 750σελίδων, παραπέμπει σε δικη 70 από τους 85 εμπλεκόμενους στη δικογραφία ενώ απαλασσει 15άτομα, για τα οποια αναφέρει χαρακτηριστικά, “ενεπλάκησαν τυχαία”. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Εφέτη, η ιεραρχία της “εγκληματικής οργάνωσης, οπως προσδιοριζεται στο πορισμα του “Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασσιδιάρης, Ηλιας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής” .
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, παραπέμπει επίσης, τους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής,το ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιακο, Ηλία Κασσιδιαρη, Νίκο Μιχο, Γιάννη

Λαγο και “για οπλοκατοχη με σκοπο τον εφοδιασμο της εγκληματικής οργάνωσης, και διακεκριμενη οπλοκατοχη”. Για τον Χρήστο Παππά, μετατρέπει σε πλημμέλημα την “κατοχή αρχείου” από κακούργημα όπως αρχικά είχε αποδοθεί η κατηγορία.
Στην πρότασή του ο Εισαγγελικός Λειτουργός υπογραμμίζει ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτούργησε υπό τον μανδύα κόμματος. 
Αναφερεται χαρακτηριστικά “στη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης το 2008 με ένταξη πριν και μετά, με το 2012 με πολιτικό μανδύα κατέρχεται με καταστατικό που καταθέτει συμμετέχοντας στις εκλογές”.
Στο πόρισμα του προς την Ολομέλεια, ο Ι.Ντογιάκος, ” απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία το θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα” ενώ αναφέρει ότι οι επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .
Στο πόρισμα αποδίδει στο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ηθικη αυτουργία στη φυσική αυτουργία απ τον κατ ομολογίαν δράστη Γ.Ρουπακιά, για το θανάσιμο τραυματισμό του Π.Φύσσα, “τον είχε στοχοποιήσει με πρόθεση να τον σκοτώσει” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα για τη δράση του Γ.Ρουπακιά, απερχόμενος πέντε μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στην ογκοδεστατη δικογραφία.
Μέχρι στιγμής, προφυλακισμένοι βρίσκονται συνολικά 26 κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου