Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων 2014 απο τη Διεθνή Αμνηστία

Βρισκόμαστε στα μέσα του Παγκόσμιου Μαραθώνιου Γραμμάτων 2014, της μεγαλύτερης παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ακτιβιστές, μέλη και υποστηρικτές του κινήματος γράφουν γράμματα αλληλεγγύης και θεσμικής πίεσης με σκοπό να αλλάξουν τις ζωές ατόμων των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Salil Shetty: «πρόκειται για ένα μοναδικό και εξαιρετικό γεγονός που φέρνει κοντά εκατομμύρια ανθρώπους σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν τη δικαιοσύνη για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.»

Το 2013 καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 2,373,422 δράσεις από 143 χώρες και να απελευθερωθούν τρείς ακτιβιστές από την Καμπότζη και τη Ρωσία ύστερα από τις δεκάδες χιλιάδες γραμμάτων και εκκλήσεων που έλαβαν οι αρχές από ακτιβιστές που συμμετείχαν στην εκστρατεία, ανάμεσα τους και από το Ελληνικό Τμήμα.

Φέτος, στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε ακόμη περισσότερες δράσεις και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη για την , το Mohammed Al Roken, την Chelsea Manning, τους ανθρώπους της κοινότητας Bhopal, καθώς και τα κορίτσια και τις γυναίκες της κοινότητας Mkhondo.

Δώστε 5 λεπτά από χρόνο σας –στηρίξτε με την υπογραφή σας και προωθήστε στην οικογένεια και τους φίλους σας τις 5 εκκλήσεις του Παγκόσμιου Μαραθώνιου
Γραμμάτων 2014. Μια μεμονωμένη επιστολή προς τις αρχές μπορεί να αγνοηθεί. Αλλά χιλιάδες επιστολές που καλούν για αλλαγές στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δυσκολότερο να αγνοηθούν.

Για τους φίλους/ες που βρίσκονται στην Αθήνα, σας προσκαλούμε στην κεντρική μας εκδήλωση για τον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 19.00 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23).

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις 5 υποθέσεις του Παγκόσμιου Μαραθώνιου Γραμμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην υπόθεση της Παρασκευής Κοκόνη και στα εγκλήματα μίσους στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση, θα τοποθετηθούν:
  • Εύα Κοσέ, Human Rights Watch
  • Ναταλία Τσιγαρίδου, Greenpeace
  • Aπόστολος Βεϊζης, Γιατροί Χωρίς Σύνορα
  • Παναγιώτης Δημητράς, Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)
  • Μανώλης Κυπραίος, δημοσιογράφος, θύμα αστυνομικής βίας και υπόθεση του Παγκόσμιου Μαραθώνιου Γραμμάτων για το 2012.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Κοσμόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σας περιμένουμε!

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δήμητρα Σπαθαρίδου
Συντονίστρια Δράσης και Ακτιβισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου