Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Γιατι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν διεκδικεί γι ατους δημότες του ένα κομμάτι της ΔΕΠΟΣ ,όπως γίνεται απο άλλους δήμους. ;

Ενα παράδειγμα πώς η αυτοδιοίκηση μπορεί αποτελεσματικά να 
διεκδικήσει το καλύτερο για τους δημότες της σχετικά με τις δημόσιες εκτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ.
Μπορεί με δύο λόγια ο Δήμος Ερμιονίδας να διεκδικήσει τώρα που υπάρχει χρόνος ενα κομμάτι της έκτασης στο Πορτο Χέλι ,ώστε να υπαρχει στο μέλλον η δυνατότητα για δημιουργία υποδομων της πόλης(σχολεία,νεκροταφείο ,πιθανώς parking  κλπ ) .Απόψη μας είναι ότι με τους κατάλληλους χειρισμους 50-100  στρέμματα μπορεί να παραχωρηθούν + ο περιφερειακός δρόμος .

"Ι"

*Οταν λέμε Δήμος εννοούμε το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι την πλειοψηφεία.

http://www.efsyn.gr
Εκτός Σύμβασης Παραχώρησης μένει τελικά το επίμαχο θαλάσσιο μέτωπο της Λιμενικής Ζώνης των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ είχε συμπεριλάβει μέσα στο προσχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης
Ελληνικού Δημοσίου – ΟΛΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από πολύωρη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και αφού είχε προηγηθεί προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Δραπετσώνα - Λιπάσματα ΕΦ.ΣΥΝ/Μάριος Βαλασόπουλος
Η πίεση που άσκησαν όλες αυτές τις ημέρες ο Θ. Δρίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, εργαζόμενοι, κάτοικοι αλλά και άλλοι φορείς, φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς, καθώς ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» της εξαίρεσης των περίπου 100 στρεμμάτων από τη Σύμβαση Παραχώρησης. Εξάλλου, για αυτό είχε δεσμευθεί ο ίδιος στις 13 Σεπτεμβρίου, σε προεκλογική του ομιλία στο Κερατσίνι.
Οι πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρουν ότι οι αντιδράσεις στην απόφαση του πρωθυπουργού φέρνει η πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, τις οποίες εξέφρασε η πρόεδρός της, Λούκα Κατσέλη. Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα είναι ιδιοκτήτρια περίπου 254 στρεμμάτων ακριβώς πάνω από το θαλάσσιο μέτωπο.
Δραπετσώνα - Λιπάσματα ΕΦ.ΣΥΝ/Μάριος Βαλασόπουλος
Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθούσε να βρει τη «χρυσή τομή» προκειμένου να ικανοποιηθούν αμφότερες οι πλευρές: και ο επενδυτής που ήθελε τον συγκεκριμένο χώρο για να κατασκευάσει προβλήτες για την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα, αλλά και ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στον δήμο το Λιμανάκι των Σφαγείων, ώστε να εξασφαλιστεί δίοδος των δημοτών στη θάλασσα. Τελικά, εκτός Σύμβασης παραμένει όλο το θαλάσσιο μέτωπο μέχρι και το Λιμανάκι των Σφαγείων: αυτό ακριβώς που επιθυμούσε η δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου