Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο και χτίσιμο εμπιστοσύνης

 

Η  ύπαρξη δύο συμβούλων στο Δήμο Ερμιονίδας με ικανή εκπαίδευση και εμπειρία  μπορεί να δώσει  στο Δήμο την ευκαιρια να εκδίδεται κάθε βδομαδα  ,η έστω και κάθε μήνα ένα δελτίο απόδοση του Δήμου σαν οργανισμό.
Στο δελτίο αυτό θα περιγράφεται η δραστηριότητα και εν τέλει η παραγωγικότητα του Δήμου.το οποίο με λόγια απλά  θα δίνει στο δημοτικό μια εικόνα της καταστασης .
Φυσικά τα οικονομικά ειναι πρώτα ,η απόδοση των οργανικών μονάδων του Δήμου(οικονομική ,διοικητική και τεχνική  υπηρεσία), η σύνθεση του προσωπικού του Δήμου.κλπ
Το ίδιο πρέπει να κάνουν και  η ΔΕΥΑΕΡ και οι άλλες εταιρείες του Δήμου.
 Αυτο θα ήταν η αρχή για δημιουργία μιας άλλης σχέσης ενάμεσα στο δημότη που πληρώνει και συντηρεί αυτο τον οργανισμό  και το Δήμο
 Στη σύγχρονη ευρωπαική αυτοδιοικητική πραγματικότητα ,γίνεται αγώνας και είναι επιθυμητό να γίνεται ευρύτερα φνωστή η γνώμη των δημοτών και να ενθαρύννεται το άνοιγμα δημοσίου διαλόγου σε σοβαρά θέματα.
Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει ευκαιρίες και εργαλεία που κοστίζουν ελάχιστα  ,να περάσει στη πρωτοπορία ,φτάνει να σταματήσει να "φοβάται" τη γνώμη ,την καλόπιστη κριτική .αλλα και την καλόπιστη δημόσια αντιπαράθεση των δημοτών του.

"Ι"








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου