Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Απλα και κατανοητά περι διαφθοράς στη τοπικη αυτοδιοίκηση



-Η δημοσιοποίηση και μόνο παράνομων τακτικών μιας πλειοψηφείας με καταγγελτικό λόγο απο παρατάξεις των  μειοψηφειών δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση επιτέλεσαι τον ρόλο της.
Η δουλειά   της είναι να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές ,ειδικά αν υπαρχουν υπόνοιες για σοβαρές παραβάσεις που μπορούν να οδηγήσουν δημοτικές αρχές σε έκπτωση .ή και στη φυλακή τους κατα νόμους υπεύθυνους .
Μετά βέβαια μπορεί ,έχει καθήκον είναι το σωστό  . να το δημοσιοποιήσει φυσικά ενημερώνοντας τους δημότες .
Η διαφθορά μη γελιόμαστε είναι καλα εδραιωμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση ..όπως και στο σύνολο της κοινωνίας .και οι απευθείας αναθέσεις (για αυτό γίνεται σπάσιμο έργων)είναι  το βασικό εργαλείο δημιουργίας περισσότερο τοπικής εκλογικής επιρροής (το μόνο που έχειι απομείνει στις δημοτικές αρχές.) παρά μέσο προσωπικού πλουτισμού .
Ετσι 1000 ευρώ στον ένα,500 στον άλλο ,5000 σε καποιο που τσόνταρε προεκlογικά,10000 σε κάποιον που εβαλε σύμβουλος και ζήτησε καποιο αντάλαγμα .
Είναι ένας τύπος εκπόρνευσης και αυτός .
Ο καθένας διαπραγματευεται 'οτι νομιζει  ότι δεν είναι πολυτιμο για αυτόν .Στη περίπτωση μας  τη τιμή του,τη συνείδηση του ,τη ντρομπροσύνη του κλπ.
Πάντως προκοπή με τετοιες ιδέες και πρακτικές δεν κάνεις.
Και στις μικρές κοινωνίες αποφεύγεται ή άσκηση τετοιων επιβαλλομενων πρακτικών(ουσιαστικών καταγγελίων ) ,καθως οι άνθρωποι γνωρίζονται προσωπικά,πολλές φορές  είναι συγγενείς ,συμμαθητές. κλπ
Οπότε ο καιρός περνάει ,κάποιοι γκρινιάζουν(σαν να λένε αυτος κλέβει ,κάντε κάτι..!) ,κάποιοι βολεύονται  αλλα  ευτυχώς τα κλεμμένα δεν φέρνουν "ευτυχία" και κοινωνική αναγνώριση και αποδοχή καθώς είναι γνωστό το statous όλων .
 Οι υγιείς και καθαρές δυνάμεις που υπαρχουν αναμφίβολα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις ,όπως και στη κοινωνία   αν και συνήθως απογοητεύονται ,αποσύρονται ,η περιθωροποιούνται( μερικές φορές όμως προσπαθούν να αντισταθούν και μπορεί να εξισορροπήσουν καποια πράγματα ) .
Αν οι "κακοί "  επικρατήσουν η  τοπικη αυτοδιοίκηση απαξιώνεται ,καθώς ολοι ουσιαστικά αποφεύγουν να έχουν συνεργασία μαζι της  ,τη βάζουν δλδ στη θέση του αναγκαίου κακού .Εκεί η τοπική κοινωνία έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς χάνει το βασικότερο  εργαλείο που έχει για αν παρεμβαίνει στα τοπικά της θέματα .

Για αυτό το λόγο ,πρέπει να αποσαφηνίζονται σοβαρά θέματα διαφθοράς ,για να ξεχωρίζουν οι καθαροί απο τους  "διεφθαρμένους".Η γενίκευση είναι η μήτρα του  φασισμού  .
 Πάντως δεν πρέπει να αναμένουμε απο κάποιους άλλους τη λύση των τοπικών μας προβλημάτων.
 .Ο στρουθοκαμηλισμός είναι συνενοχή,όπως και η γνώση παράνομων ενεργειών που δεν αναφέρονται εκεί που πρέπει .
Ιδου η Ρόδος να και το πήδημα για όλους
Στην Ερμιονίδα αυτά δε συμβαίνουν γιατι δεν έχει αποδειχτεί κατι τέτοιο ..

Συννημένο :
Προϋποθέσεις νομιμότητας απευθείας αναθέσεωνπρομηθειών με απόφαση δημάρχουΜε αφορμή την Πράξη 178/2012 του Κλιμακίου του VII Τμήματοςτου Ελεγκτικού Συνεδρίου (γνωμ.)

¨"Ι"
.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου