Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

To Π.Α.Μ.Ε Αργολίδας για τον προυπολογισμό.


Γραμματεία Αργολίδας


Ανακοίνωση
Ψηφίστηκε το Σάββατο με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο πρώτος κρατικός προϋπολογισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι φανερό ότι η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δε στοχεύει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, αλλά αντίθετα κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα, σε όλα τα δικαιώματα του λαού. Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο, που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Με αυτόν τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση φορτώνει το λαό με νέα πρόσθετα βάρη που ξεπερνούν τα 7 δις.
Συρρικνώνονται οι κρατικές δαπάνες σε μισθούς και συντάξεις καθώς επίσης και οι δαπάνες για την περίθαλψη και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αυξάνεται η φοροληστεία με τους άδικους έμμεσους φόρους , όπως ο ΦΠΑ.
Την ίδια στιγμή, οι διάφοροι μονοπωλιακοί όμιλοι θα επωμιστούν λιγότερο από 10% των επιβαρύνσεων.
Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μια ανοιχτή επίσημη ομολογία ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει με ποια
τάξη θα είναι, χωρίς ταλάντευση υπηρετεί και θα υπηρετεί τους στόχους του κεφαλαίου, σε βάρος της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουν τίποτα να περιμένουν.
Δεν είναι ώρα ούτε για υπομονή ούτε για ανοχή της επικίνδυνης, αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Δεν είναι ώρα για άλλο χαμένο χρόνο, με ψεύτικες συναινέσεις, στημένους δήθεν διαλόγους, νέες ανεκπλήρωτες προσδοκίες, από το πολιτικό προσωπικό που εξαπάτησε και εξακολουθεί να εξαπατά τον ελληνικό λαό, με μοναδικό σκοπό να χειραγωγήσει την πάλη του, το κίνημά του, για να περνά πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα.
Τα βήματα που έγιναν στους απεργιακούς αγώνες στις 12 Νοέμβρη και στις 3 Δεκέμβρη δείχνουν ότι μπορούν να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά.

Εργατική ταξική ενότητα και πάλη είναι η απάντηση.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου