Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Βαρουφακης .Ολη η εκπομπή




Η ουσία που βγαίνει είναι ότι η πολιτική ισχύς της χώρας μας ήταν και είναι
είναι μικρή (αμελητέα ουσιαστικά) στο διεθνή περιβάλλον .
Στην ουσία η Γερμανία(στην ουσία με τη κάλυψη των ΗΠΑ) με δύο κινήσεις εξουδετέρωσε τις πιθανές εναλλακτικές μας .με τη Ρωσια και Κίνα .
 Εχω την αίσθηση ότι στην ουσία δικαίωνει τον  Τσίπρα που συνθηκολόγησε αρνούμενος να πάρει το ρίσκο να φέρει τη χώρα στο 1960 .
Γιατί πολλοί μπορεί να λένε διάφορα επαναστατικά (και με ευθύνη του Σύριζα,προεκλογικά  αλλά σε αυτό να είμαστε ειλικρινείς ήταν ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ένα μικρό κόμμα την εξουσία απέναντι σε ένα πανίσχυρο  σύστημα ) .
Ουτε εξαπατήθηκε  στην ουσία κανείς .
Γνώριζε η πλειοψηφεία των σκεπτόμενων ανθρώπων ,που ακόμη και σήμερα ψηφίζει ευρώ ότι τα πράγματα θα ήταν πιθανώς πιο δύσκολα με το ΣΥΡΙΖΑ για πολλούς λόγους .Οπότε τώρα να κλαψουρίζουμαι σαν εξαπατημένοι είναι ανώφελο.
 Το βασικό πρόβλημα της συμμετοχής στην Ευρωζώνη είναι η αδυναμία άσκησης εθνικής πολιτικής είτε απο δεξιά είτε απο αριστερή κυβέρνηση .
Οπότε εκεί αντιφάσκει ο κ.Βαρουφάκης .
Δηλαδή στην ουσία το ερώτημα που επανέρχεται είναι η παραμονή ή όχι στην Ευρωπαική Ενωση .
 Αφου αποφασίζουμε να μείνουμε ή να φύγουμε  (ο λαός δλδ  που πρέπει για να τελειώσει το παραμύθι αυτό  πρέπει να αποφασίσει σε ένα δημοψήφισμα ) πρέπει στη συνέχεια να δούμε πως θα επιβιώσουμε με τις μικρότερες δυνατές παραιτέρω απώλειες η στη μια ή στη άλλη περίπτωση .

 
 "Ι"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου