Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Απόστολος Λαδάς:Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σταυρού Διδύμων “ Η υποκρισία περισσεύει”



Διαβάζοντας για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στον Σταυρό των Διδύμων και το ψήφισμα που επέδωσαν στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Κο Π. Τατούλη θα ήθελα να επισημάνω και παρατηρήσω τα παρακάτω.
Στην συνάντηση που είχαμε ( εκπρόσωποι του Δήμου μεταξύ αυτών και εγώ, υπό τον Δήμαρχο κο Δ. Σφυρή) με το Περιφερειάρχη στις 25/5/2016 για να συζήσουμε σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας, αναφερθήκαμε διεξοδικά και στο θέμα της συνολικής αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σταυρού Διδύμων και λάβαμε την διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη ότι η αποκατάσταση θα γίνει στο σύνολο της παράνομης χωματερής σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει των οποίων έχει γίνει η αποκατάσταση αντίστοιχων ΧΑΔΑ σε χώρες μέλη της Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, μία εκ των οποίων επισκέφτηκα σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Ομόσπονδο Κρατίδιο της Βάδης Βιτεμβέργης στην Γερμανία.
Βάσει των προδιαγραφών αυτών γίνεται σήμερα η αποκατάσταση των πλέον επιβαρυμένων ενεργών ΧΑΔΑ της χώρας μας.
Την παρουσίαση του τρόπου αποκατάστασης έκανε ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και βάσει της οποίας έγινε η τελική μελέτη αποκατάστασης η οποία προβλέπει πλήρη απομόνωση και εξουδετέρωση του όγκου των απορριμμάτων από εξωγενείς παράγοντες όπως βροχή κλπ προβλέποντας μεταξύ άλλων και περιμετρική τάφρο απόρριψης των όμβριων υδάτων και απομάκρυνση
κάθε κινδύνου περεταίρω μόλυνσης του υπόγειου και υπέργειου χώρου. Για τις ενέργειές μας αυτές σας ενημερώσαμε πλήρως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6/6/2016.
Τώρα έρχεστε εσείς να χαρακτηρίσετε την μελέτη αποκατάστασης , “ επιστημονικά αβάσιμη, διάτρητη και επικίνδυνη περιβαλλοντικά και ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση του χώρου
Αλήθεια με ποιά στοιχεία, με ποιές γνώσεις και βάσει ποιας μελέτης το λέτε αυτό ? Τι γνωρίζετε περισσότερο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις αντίστοιχες αρμόδιες της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης ?
Επίσης ζητήσατε να διακοπούν οι εργασίες  στο χώρο  του ΧΑΔΑ “ γνωρίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια και τα κονδύλια για την αποκατάσταση χωματερών είναι πάρα πολύ περιορισμένα, με άμεσο κίνδυνο να μην γίνει αποκατάσταση και να παραμείνει η χωματερή του Σταυρού Διδύμων ως έχει για πάρα πολλά χρόνια, βλάπτοντας άμεσα την υγεία των κατοίκων της περιοχής και όλων μας, μιας και ανεξέλεγκτα θα συνεχίσει να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας και θα εξακολουθήσει να προσβάλλεται η εικόνα και την αισθητική του τόπου μας, ιδιαίτερα τώρα που προσπαθούμε για την Τουριστική αναβάθμιση του.
Αλήθεια δεν σας ενδιαφέρει η υγεία των κατοίκων, η εικόνα του δήμου στην είσοδό του και η τουριστική ανάπτυξή του τόπου μας?

Πέραν τούτου τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χωματερές που δεν έχουν αποκατασταθεί, ποιος θα τα πληρώσει ?
Μήπως εσείς κύριοι της αντιπολίτευσης …. η μήπως όλοι οι Δημότες της Ερμιονίδας θα κληθούν να πληρώσουν την αναλγησία σας ?
Όσο για την δήθεν ευαισθησία σας προς τους κατοίκους, πού είναι η αντίστοιχη ευαισθησία σας για τους κατοίκους της Ερμιόνης και της Θερμησίας για την αποκατάσταση των εκεί ΧΑΔΑ ? Εκεί καλώς έγιναν τα πράγματα !!!!! αλλά όχι και στον Σταυρό Διδύμων που είναι και υψηλότερων προδιαγραφών αποκατάσταση ? Ποιόν κοροϊδεύετε ?
Και τέλος κύριοι θα ήθελα να σας ρωτήσω
Πού ήσασταν εσείς με τις τόσες ευαισθησίες όταν δημιουργήθηκε η ανεξέλεγκτη παράνομη χωματερή του Σταυρού και αυτή του Κάμπου Κρανιδίου όπου επί σειρά ετών ρίπτονταν ανεξέλεγκτα απορρίμματα ? Γιατί δεν ζητήσατε τότε να σταματήσει αυτό το έγκλημα που διαπράχθηκε στην περιοχή μας ?
Μήπως γιατί οι περισσότεροι από σας ανήκατε στην τότε διοίκηση του Δήμου, ή στην παράταξη που στήριζε την τότε Δημοτική αρχή, ή αγκαλιασθήκατε από την παράταξη αυτή στις προηγούμενες εκλογές, και είναι αυτή που δημιούργησε στο Σταυρό Διδύμων και στον Κάμπο Κρανιδίου αυτό το αίσχος και βόμβα για την υγεία των Πολιτών ?
Κύριοι της αντιπολίτευσης όπως βλέπετε η υποκρισία περισσεύει.
Σοβαρευτείτε και λειτουργήστε εποικοδομητικά για να πάει μπροστά ο τόπος μας που τόσο το έχει ανάγκη.

Με εκτίμηση
Απόστολος Λαδάς
Οικονομολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος , υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου