Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Dolphin: Ψάχνει χρηματοδότηση για το Killada Hills στο Πόρτο Χέλι

http://www.newmoney.gr

 

Της Στεφανίας Σούκη
Εως το τέλος του έτους υπολογίζει η διοίκηση του ομίλου της Dolphin Capital Investors να έχουν εκδοθεί οι τελικές άδειες ώστε να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής για το μεγάλο τουριστικό project Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι, το οποίο έχει ενταχθεί στις διατάξεις περί fast track και περιλαμβάνει, με βάση το masterplan, δόμηση 170.000 τ.μ..
Στην παρούσα φάση η Dolphin λανσάρει σταδιακά ένα πρόγραμμα (Founders Program) για 40 μέλη που θα αποκτήσουν συμμετοχές στο Killada Hills Golf resort, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα νέο γηπεδο γκόλφ Jack Nicklaus, ένα clubhouse, ένα beach club και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Η κάθε συμμετοχή αντιστοιχεί σε 500 χιλ. ευρώ, προσφέροντας στο κάθε μέλος τίτλους σε οικόπεδο 2.000 τ.μ. με θέα το γήπεδο γκόλφ και δικαίωμα δόμησης κατοικίας έως 800 τ.μ., κάρτα μέλους για το γκόλφ κι επιπλέον προνόμια. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν μέσω του εν λόγω προγράμματος θα λειτουργήσουν ως μεσεγγύηση μέχρι την κατασκευή των υποδομών, ενώ η Dolphin βρίσκεται στις διαδικασίες και την εξασφάλιση χρηματοδότησης- γέφυρα από ελληνική τράπεζα για το φιλόδοξο project συνολικής αξίας 418 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί σταδιακά σε συνολική έκταση 2.079 στρεμμάτων.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι, προς εξασφάλιση ρευστότητας, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει εγκρίνει ήδη από το τέλος του 2016 τη νέα στρατηγική που προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2019, οπότε ορίζεται παράλληλα- και η ημερομηνία λήξης της εταιρείας, θα πρέπει να έχει
ρευστοποιήσει το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο εντός κι εκτός Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό ήδη ρευστοποιήθηκαν συμμετοχές του ομίλου στον Παναμά (με αγοραστή την Grivalia Hospitality) και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ειδικά για τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις της στην Ελλάδα στο Πόρτο Χέλι και την Κέα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα προχωρήσουν κανονικά, με σκοπό να ολοκληρωθούν μέχρι το 2019.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ρευστοποίηση των συμμετοχών μας στις περιοχές της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής. Η συγκυρία με τις συνεχώς βελτιούμενες επιδόσεις του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι σε συνδυασμό με ένα θετικότερο κλίμα όσον αφορά το πολιτικό και οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, θα επιτρέψει περαιτέρω ρευστοποιήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά προς τους μετόχους ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής της Dolphin και managing partner της Dolphin Capital Investors.
Επισημαίνεται ότι το έργο Κilada Hills χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: 1. Η 1η (530 στρέμματα), περιλαμβάνει ξενοδοχείο 300 κλινών, 60 επαύλεις των 600 τ.μ. η κάθε μία και 28 κατοικίες των 200 τ.μ. η κάθε μία. 2. Η 2η (1.425 στρέμματα), περιλαμβάνει 260 επαύλεις των 440 τ.μ. η κάθε μία και γήπεδο golf 18 οπών 768 στρεμμάτων. 3. Η 3η (116 στρέμματα), περιλαμβάνει 100 βίλες των 200 τ.μ. η κάθε μία. 4. Η 4η (8 στρέμματα) είναι στην παραλία Λεπίτσα και περιλαμβάνει beach club με 13 ξύλινες καμπάνες. H πρώτη φάση της κατασκευής περιλαμβάνει τις 260 επαύλεις και το γήπεδο golf, ενώ η δεύτερη φάση κατασκευής περιλαμβάνει το ξενοδοχείο, τις 100 βίλες, τις 60 επαύλεις και τις 28 κατοικίες.
Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στο μήνυμά της προς τους μετόχους η διοίκηση, με αφορμή τον απολογισμό του 2016 και τις κινήσεις που έχουν γίνει κατά τους πρώτους μήνες του 2017, ο όμιλος εξακολουθεί να πραγματοποιεί συζητήσεις "με διεθνή επενδυτή στον κλάδο των τουριστικών θερέτρων και του real estate" προκειμένου να βρεί χρηματοδότηση για το έτερο τουριστικό έργο, που εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιό της, στην Ελλάδα το Κea Resort με την πώληση του 50% του project (5άστερο ξενοδοχείο με τουριστικές κατοικίες).
Aντίθετα, δεν προχώρησε τελικά και τερματίστηκε στις αρχές Μαϊου η συμφωνία με την οικογένεια του Θ. Αριστοδήμου για την πώληση του μεριδίου του 49,75% της Dolphin στην εταιρεία ανάπτυξης Αristo στην Κύπρο, δεδομένων και των δικαστικών εκκρεμοτήτων που αντιμετωπίζει ο τελευταίος στην Κύπρο. Ο όμιλος, ο οποίος είχε λάβει 1,8 εκατ. ευρώ εν όψει της συναλλαγής διατηρεί τελικά το 47,9%, αφού η συμφωνία τερματίστηκε.
Σημειωτέον ότι η αξία των συνολικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στο τέλος του 2016 εμφανίζεται σημαντικά μειωμένη στα 466 εκατ. ευρώ από 911 εκατ. ευρώ, όπως και η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (ΝΑV), στα 265 εκατ. ευρώ λόγω της απομείωσης της αξίας της Aristo, των απωλειών από τις ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων κ.τ.λ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου