Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΜΕΔΙ Γ. ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Γ. ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.

Ο Γεν. Γραμματέα του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Γ. Δέδες και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γ. Γκιόλας, επισκέφτηκαν χτες 24 Οκτωβρίου την Ερμιονίδα, για μια εκ του σύνεγγυς ματιά στις πληγείσες από τον τυφώνα περιοχές της Επαρχίας.
Στο Δημαρχείο της Ερμιονίδας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Σφυρή. Στη σύσκεψη που ακολούθησε έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους μηχανικούς της Υπηρεσίας. Ο Δήμαρχος εξέθεσε την όλη κατάσταση, αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί, με την φροντίδα για την απρόσκοπτη απορροή των ρεμάτων και την μέριμνα για την προστασία των ελαφρύτερων σκαφών με την ανέλκυσή τους στην ξηρά, που λήφθηκαν από τον Δήμο.

Επίσης, στην άμεση και επιτόπια παρέμβαση με μηχανήματα, για τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων.Όπως όμως αναφέρθηκε, το μέγεθος της βροχής ήταν υπερβολικό, αφού μέσα σε τρεις ώρες έπεσε το μισό της ποσότητας που αντιστοιχεί σε ολόκληρο το χρόνο.
 Επακολούθησε συζήτηση όπου για την διαδικασία και την αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως τις σχετικές μελέτες και την ανάθεση των εργασιών, συνεισέφεραν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΟΜΕΔΙ και ειδικότερα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών κ’ Δικτύων κ. Τσουκαλάς Θεόδωρος, που συνοδευόταν από ακόμη μηχανικούς της Υπηρεσίας, οι οποίοι αποτελούσαν ομάδα συνεργατών του Γεν. Γραμματέα.
Ο κ. Δέδες υποσχέθηκε ότι εντός του Νοεμβρίου θα επακολουθήσει μια γενναία  επιχορήγηση από μείζον ποσό που διατίθεται για την αποκατάσταση των ζημιών από τα τελευταία έντονα και έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν όλη τη χώρα.
Τέλος, όλοι όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη περιόδευσαν για μια επιτόπια θεώρηση της περιοχής της Κόστας και του Αγίου Αιμιλιανού, όπου είχαν επισυμβεί και οι μεγαλύτερες καταστροφές στο παράλιο μέτωπο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου