Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Μια χώρα ,ενας ζωγράφος .Ισημερινός και Santiago Carbonel




Ρεαλιστής και οραματιστής ζωγράφος. Γεννημένος το 1960 στο Quito, ο Carbonell, ζωγράφος του Εκουαδόρ, μετανάστευσε στο Μεξικό το 1986. 
Ο Carbonell σπούδασε ζωγραφική στη Βαρκελώνη και ήταν μέρος μιας ομάδας νεαρών ζωγράφων που επηρεάστηκε από τον ανεπίσημο τρόπο. 
Ο Tàpies ήταν για τον ίδιο σημαντική επιρροή. 
O ταχισμός  και η εργασία με διάφορα υλικά, ατυχήματα, τύχη και υφή έχουν μεγάλη επιρροή στα έργα του. Του αρέσει να πειραματίζεται και να επηρεάζεται από την avant-garde. 
Το έργο του είναι ρεαλιστικό και συνδυάζει στοιχεία ρομαντισμού και μινιμαλισμού. Ο Carbonell αισθάνεται ότι η ύπαρξη ενός καλλιτέχνη δεν είναι κληρονομική και ότι το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει είναι πιο σημαντικό από τα γονίδια του ατόμου. 
Ο πατέρας του αγάπησε την τέχνη και τον πήρε στα μουσεία όταν ήταν μικρό παιδί. Ως παιδί, έμαθε από τους γονείς του ένα πάθος για τη μουσική και τη λογοτεχνία. Ισχυρίζεται ότι η αγάπη που είχαν οι γονείς για τις τέχνες και τους έδωσε ήταν πολύ πιο σημαντική από κάθε κληρονομικό γονίδιο. 
Οι πίνακές του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων
. Προτιμά να χρησιμοποιεί τους χορευτές ως μοντέλα του επειδή γνωρίζουν πώς να κινούνται και είναι άνετα με το σώμα τους. Αυτός συλλαμβάνει αυτό το αισθησιασμό στις ζωγραφιές του. 
Στα έργα του, αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας, τις αδυναμίες μας και τα όνειρά μας. Χρωματίζει αργά και τα έργα του πωλούνται καλά.
 Σήμερα ζει στο Μεξικό με τη γυναίκα και τα παιδιά του και διδάσκει τέχνη στο Querétaro του Μεξικού στο Πανεπιστήμιο. . 


View more at: https://wooarts.com/santiago-carbonell/nggallery/image/santiago-carbonell-art-realism-painting-ecuador_44_art/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου