Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ Η ΜΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 18.05.2020, αποφασίστηκε η έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «Συντηρήσεις – επισκευές δημοτικών κτηρίων και αναπλάσεις στην Κοινότητα Διδύμων».
 Ο προϋπολογισμός του έργου με απρόβλεπτα είναι 54.668,50€ χωρίς Φ.Π.Α. (13.120,44€) και 67.789,00 € με Φ.Π.Α.
 Εκεί προβλέπονται οι εργασίες για συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος στην κοινότητα Διδύμων (κτιρίου και εξωτερικού χώρου) προϋπολογισμού περίπου 20.000 €, καθώς και η κατασκευή σταμπωτού δαπέδου σε επιφάνεια περίπου 730 τ. μ. (κατόπιν σχετικής υπόδειξης του τοπικού συμβουλίου) προϋπολογισμού 28.000€. 
Το ποσό για τα απρόβλεπτα είναι 7.000€ περίπου. 
Είναι απορίας άξιο πως δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτό το μεγάλο έργο για την Κοινότητα η επισκευή του κτιρίου Συγγρού όπου στεγαζόταν το παλιό δημοτικό σχολείο Διδύμων και σήμερα φιλοξενείται το Λαογραφικό Κέντρο που κάνει σπουδαία εθελοντική προσπάθεια και στις αίθουσες του βρήκαν τον χώρο τους αντικείμενα που σηματοδότησαν τις ασχολίες των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμα τους ,τις γιορτές και τις παραδόσεις τους στο πέρασμα των χρόνων.
 Πέρα από τον χώρο πάνω από την κεντρική είσοδο που είναι ετοιμόρροπος πρέπει επειγόντως να γίνει και η επισκευή του στεγάστρου στην πίσω αυλή όπου είναι πολύ επικίνδυνο μιας και εκεί θα 

λειτουργήσει η αναβαθμισμένη παιδική χαρά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου