Τρίτη 5 Απριλίου 2011

H αρχή της αναλογικότητας και το Λύκειο Κρανιδίου

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=366067
http://www.hermes-program.gr/gr/station/st190101.jsp



Αν ο Δήμος Ερμιονίδας ήταν σε ανάλογη θέση με το Λυκειο Κρανιδίου δήμαρχοι από άλλα μέρη της χώρας θα έβλεπαν στο ύπνο τους λευκά παραδεισένια όνειρα ότι ήταν Δήμαρχοι Κρανιδίου.
Επίσης η επαρχία θα ήταν πεντακάθαρη ,φυσικά το σύστημα διαχείρισης σκουπιδιών θα είχε 10 κάδους και η χρέωση θα γινόταν με το κιλό.
Επίσης θα υπήρχε δημοτική επιχείριση θα εκμεταλλευόταν ολο το ηλιακό και αιολικό δυναμικό και θα είχε εσοδα 15-20 εκ ευρω τον χρόνο.

Οι χορηγίες που θα εύρισκε ο Δήμος θα ήταν όσα περίπου ο προυπολογισμός του.
Οι εφημερίδες θα έγραφαν πως ένας μικρός Δήμος κατάφερε να ξεπεράσει μεγάλους δήμους με μεγάλους προυπολογισμούς και να γίνει αιτία για την δημιουργία του συνθήματος "Κάντο όπως στο Κρανίδι"
Ο δήμαρχος αυτού του υποθετικού Δήμου θα γύρναγε όλο το βράδυ για να δεί αν οι ανθρωποι του ήταν εντάξει ,αν έκαιγαν όλα τα φώτα ,αν ,....αν.....κλπ
Ο δήμαρχος αυτού του Δήμου θα άκουγε προσεκτικά όλους τους πολίτες του που ήθελαν να βοηθήσουν και δε θα δίσταζε να τούς έβαζε μπροστά ,ενώ αυτός θα έμενε ταπεινός στα παρασκήνια.
Θα μπορύσα να γράψω πολλά ακόμη για τον κ.Μαρκαντώνη νομίζω νοιώθει αμήχανα με τα κομπλιμέντα ,αλλά είναι το παράδειγμα ότι ένας δημόσιος λειτουργός μπορεί ξεπεράσει το σχιζοφρενικό πλαίσιο της δημόσιας ζωής και λειτουργίας και να κάνει αυτο που λέμε "την διαφορά".
Και μάλλον έτσι ξεπέρασε και την ανεξήγητη (με την έννοια την ανυπαρξία αιτίας & λογικής ) επίθεση ,βάζοντας απέναντι στα αμήχανα λόγια τα έργα του στο Λύκειο Κρανιδίου.
Γιατί είπαμε "σε βράχο που κυλάει λάσπη δεν πιάνει". Και η λογική να ανταγωνιστείς κάτι ποιοτικότερο απο το πεπραγμένο σου προπαθώντας να το κατεδαφίσεις ώστε να εξαλειφτεί το σημείο αναφοράς που ορίζει την δικιά σου ανυπαρξία είναι ό ενας δρόμος .
Ο άλλος δρόμος είναι να προσπαθήσεις να ξεπεράσεις με αρετή κανοντας ένα έργο μεγαλύτερο απο του άλλου. Οι ζωή είναι δρόμοι και επιλογές....
Αυτο που μένει απο όλα αυτά είναι ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα απο αυτά που γίνονται σε αυτον τον τόπο.Ο δάσκαλος έδειξε τον δρόμο.
Θ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου