Ο κόσμος δεν κρατιέται πλέον.Οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες είναι πλέον ακραίες και δεν είναι διαχειρίσιμες.Θα ακολουθήσει βίαιη ανακατανομή πλούτου...η οποία βέβαια γίνεται με δραματικό τρόπο.
Στα βουνό της Αδέρας τα αιολικά πάρκα τα κατέχουν (ποιός άλλος :) οι άγιες και ανέγγιχτες οικογένειες .Οι οποίες παίρνουν αφειδώς δάνεια απο τις τράπεζες(τις οποίες εκβιάζουν μαζι με τις κυβερνήσεις αφού έχουν πάρει τεράστια ποσά και κάνουν μια επένδυση που είναι εφικτή γιατί πληρώνουμε όλοι το τέλος ΑΠΕ(Δηλαδή η γιαγιά που παιρνει σύνταξη 400 ευρώ,πληρώνει την επένδυση του μεγαλοεπειχειρηματία στις ΑΔΕΡΕΣ μέσα απο το λογαριασμό της ΔΕΗ .Και απο την άλλη ο Δήμος Ερμιονίδας κάνει αλχημίες για να βρεί πετρέλαιο για τα σκουπιδιάρικα. 50-60 εκ ευρώ αναμένεται να φτάσει το κερδος των εταιρείων ΑΠΕ στην Ερμιονίδα όταν ο Δήμος παίρνει απο την κεντρική κυβέρνηση 3-4 εκ ευρώ.
Τέτοιες παράλογες δυσαρμονίες δημιουργούν εκρήξεις .Γιατί για να μπορέσει να γίνει η επένδυση στο βουνό ( η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ελάχιστα άτομα) δεν υπάρχουν χρήματα για χρηματοδοτήσεις παραγωγικών επενδύσεων που δημιουργουν διαρκείς θέσεις εργασίας...
Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο ,οι λίγοι μαζεύουν ολο και περισσότερο πλούτο σε ενα ανόητο ανταγωνισμό...Μάλλον ήρθε η ώρα να μπουν μερικά πράγματα στην θέση τους....
" Ιχνηλάτες"
Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν χθες το βράδυ
τη ζωή τους στη Βρετανία, αυτή τη φορά στο Μπέρμιγχαμ, ανεβάζοντας το
συνολικό αριθμό των νεκρών από την πρωτοφανή εξέγερση που
συγκλονίζει τη
χώρα, στους τέσσερις. Στο Λονδίνο, οι 16.000 αστυνομικοί που τέθηκαν σε
επιφυλακή χθες, κατόπιν εντολής του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον,
απέτρεψαν μια νέα νύχτα συγκρούσεων, η ατμόσφαιρα ωστόσο παραμένει
τεταμένη, ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν οργανώσει ομάδες «αυτοπροστασίας»
επιτηρώντας οι ίδιοι τις συνοικίες τους.
Οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν χθες τη νύχτα στο Μπέρμιγχαμ, παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο, σ' ένα δυστύχημα που συνδέεται με τις ταραχές στην πόλη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επρόκειτο για πολίτες που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τη συνοικία τους από τις λεηλασίες.
Η αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο θάνατος των τριών, ασιατικής καταγωγής, ανθρώπων συνδεέεται με τα επεισόδια και ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, ενώ διεξάγει έρευνα για το αν το αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα πάνω στους τρεις άνδρες. "Κάποια στιγμή, υπό συνθήκες τις οποίες δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω πλήρως, ένα όχημα κατευθύνθηκε εναντίον μιας ομάδας ανδρών με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Κρις Σιμς.
Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι οι τρεις άνδρες, δύο από τους οποίους ήταν αδέλφια, κατέβηκαν στους δρόμους για "να προστατεύσουν την κοινότητα" από τους ταραξίες. Ο Τάρεκ Τζαχάν, που έχασε τον 21χρονο γιο του Χαρούν είπε ότι το παιδί του ήταν "καλό και χαρισματικό" και πέθανε υπηρετώντας "όλη την κοινότητα". Τα άλλα δύο θύματα ήταν 20 και 31 ετών. Παρά τη θλίψη του ο Τζαχάν ζήτησε να μην υπάρξουν αντίποινα για το χαμό του γιου του.
Tο Λονδίνο παρέμεινε ήρεμο χθες τη νύχτα, έπειτα από τον σχεδόν τριπλασιασμό, σε 16.000, του αριθμού των αστυνομικών που αναπτύχθηκαν στους δρόμους όμως οι ταραχές εξαπλώθηκαν σε άλλες πόλεις όπως το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, το Μπρίστολ, το Νότιγχαμ και το Σάλφορντ.
Εκτάκτως θα συνεδριάσει το βρετανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη προκειμένου όλοι οι βουλευτές να καταδικάσουν τα επεισόδια και να αποφασίσουν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση και να στηριχθούν οι κοινότητες που επλήγησαν. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων Κόμπρα, στη Ντάουνινγκ Στριτ.
Τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από το περασμένο Σάββατο σ' όλη τη χώρα, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρία άτομα ύποπτα για «απόπειρα δολοφονίας» αστυνομικών.
Στο Μπέρμινγχαμ, εκτός από το περιστατικό με τους τρεις νεκρούς, λεηλατήθηκε ένα εμπορικό κέντρο, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στα προάστια της πόλης. Στο Δυτικό Μπρόμγουιτς, 200 άτομα συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έκαψαν οχήματα και καταστήματα. Καταστήματα λεηλατήθηκαν επίσης στο Γουλβερχάμπτον. Συνελήφθησαν 109 άτομα.
Στο κέντρο του Μάντσεστερ ομάδες εξεγερμένων έβαλαν φωτιά σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης, έσπασαν τις βιτρίνες άλλων καταστημάτων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 108 συλλήψεις στο Μάντσεστερ και το Σαλφορντ ενώ 87 έχουν συλληφθεί για ταραχές στα Δυτικά Μίντλαντς.
"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα κατάστημα έχει πάρει φωτιά και 200 νέοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης καταδιώχθηκαν από την αστυνομία και διαλύθηκαν. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά συλλήψεις" δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ, που ανέφερε ακόμη ότι νέοι έβαλαν φωτιά και σε ένα κτίριο κοντά στο Σάλφορντ.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από το BBC έδειχναν την αστυνομία να βρίσκεται κοντά σε ένα αυτοκίνητο που είχε ανατραπεί και είχε τυλιχτεί στις φλόγες στο Σάλφορντ.
Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, από το Σάββατο τραυματίστηκαν 111 αστυνομικοί. Ένα αστυνομικό τμήμα κάηκε χθες το βράδυ, από βόμβες μολότοφ που έπεσαν από ομάδα τουλάχιστον 40 ατόμων στην πόλη του Νόττιγχαμ. Ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Το αστυνομικό τμήμα στο Circus Canning κάηκε από μολότοφ" ανακοίνωσε η αστυνομία, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν. Στο Λίβερπουλ, 200 περίπου νεαροί έριξαν πέτρες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους εναντίον των αστυνομικών και προκάλεσαν ζημιές. Συνελήφθησαν 35 άτομα.
Μικρότερης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο Ρίντινγκ, την Οξφόρδη και το Μίλτον Κέινς, σε απόσταση περίπου 50 χλμ. δυτικά και βορειοδυτικά του Λονδίνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου