Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Εξαγωγές Ελληνικού ελαιολάδου στην Κινέζικη αγορά-προώθηση Ελληνικών εταιρειών στην Σαγκάη




Εξαγωγές Ελληνικού ελαιολάδου στην Κινέζικη αγορά-προώθηση
Ελληνικών εταιρειών στην Σαγκάη
Shanghai Oil 2013, 20-22 Οκτωβρίου στην Σαγκάη
Η έκθεση ελαιολάδου ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑσε συνεργασία με Κινεζική εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων διοργανώνουν την Shanghai Oil 2013, στις 20-22 Οκτωβρίου. Σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Κίνα, προωθούν κοινή δράση προβολής και δικτύωσης εξαγωγέων ελαιολάδου στην Κίνα με επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β κατά τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης.
Συγκεκριμένα, η Ελαιοτεχνία έχει αναλάβει να συγκεντρώσει Ελληνικές εταιρείες που επιθυμούν την παρουσία τους στην Κινέζικη αγορά ελαιολάδου, προκειμένου να δειγματίσουν τα προϊόντα τους στους εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης.
Το κόστος συμμετοχής είναι 2.800 ευρώ (πλέον του ΦΠΑ) και περιλαμβάνει:
Περίπτερο 9 τμ στην Shanghai Oil 201, με διαστάσεις 3μ Χ 3μ και περιλαμβάνει τον βασικό εξοπλισμό (γραφείο και 2 καρέκλες).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα: 
210 7568888   info@eleotexnia.gr
Η Κινέζικη αγορά ελαιολάδου αποτελεί μόλις το 1% της αγοράς βρώσιμων φυτικών ελαίων που υπολογίζεται ότι ανέρχεται περίπου στους 42 εκατ. τόνους. Η κατανάλωση ελαιολάδου γίνεται σε αστικές περιοχές και ιδιαίτερα σε πόλεις με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα και ισχυρή παρουσία εκπατρισμένων, ενώ η αναλογούσα κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι μόλις 10 γραμμάρια.
Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο ως:
- καλλυντικό, για τη βελτίωση της υφής του δέρματος (από γυναίκες),
- φάρμακο, καθώς σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική βοηθάει στην καταπολέμηση ορισμένων ασθενειών (από μεσήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας), και
- μαγειρικό έλαιο (από νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα και μορφωτικό επίπεδο)
Η Κίνα στο θέμα του ελαιολάδου υιοθετεί το κοινοτικό πρότυπο τυποποίησης ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερες εξαγωγές από χώρες της ΕΕ, επομένως και από την Ελλάδα. Το πρώτο τρίμηνο φέτος οι ελληνικές εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου στην Κίνα ανήλθαν σε 1,19 εκατ. ευρώ, έναντι 256.810 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας αύξηση 364,5%. Το μερίδιο του ελληνικού ελαιολάδου στην κινεζική αγορά είναι της τάξης του 9% με την Ισπανία και την Ιταλία να κυριαρχούν, έχοντας αποσπάσει μερίδιο 50% και 35% αντιστοίχως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου