Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για τα προβλήματα από τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.


  Βουλή των Ελλήνων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ναύπλιο, 24 Νοεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή και τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Γ. Σταθάκη με θέμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Όπως πληροφορούμαι, εργαζόμενοι σε βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και
Επαγγελματικής Ζωής” στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα για τους μήνες Ιούνιο,Ιούλιο,Αύγουστο,Σεπτέμβριο,Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2015, ενώ άδηλο παραμένει ακόμη το αν πρόκειται να αλλάξει η σχέση εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, αν και εργάζονται ανελλιπώς από το 2004 και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Κατόπιν αυτών, και δεδομένου ότι τα προβλήματα αυτά αφορούν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα,


ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
  1. Τι άμεσες ενέργειες προτίθενται να αναλάβουν προκειμένου να διασφαλιστεί η χωρίς προβλήματα λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, με την καταβολή των δεδουλευμένων στους εκεί εργαζόμενους και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.
  2. Τι προθέσεις υπάρχουν για την μετατροπή της σχέσεις εργασίας τους σε αορίστου χρόνου δεδομένου του ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου