.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:TO ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


  Αποτέλεσμα εικόνας για γροθια
Τηλ:6976283127 -6975797716


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
Συνάδελφοι, συναδέλφισες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, συνεχίζει την βρώμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Με αυτό το νέο έκτρωμα νομοσχέδιο που φέρνουν υπηρετούν το ταξικό συμφέρον του ΣΕΒ και των μονοπωλιακών ομίλων, δηλαδή την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα τους, την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το «βάρος» της κοινωνικής ασφάλισης.
Για άλλη μια φορά θα πληρώσουν οι φτωχοί για να αυγατίζουν τα κέρδη τους, τα παράσιτα της κοινωνίας, οι καπιταλιστές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους τους μικρούς
αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τον φτωχό λαό.
Με προκλητικό τρόπο δηλώνουν ότι το νέο νομοσχέδιο δίνει προοπτική βιωσιμότητας για το ασφαλιστικό σύστημα και ότι οι βιομήχανοι αφού «συμφώνησαν» να υποστούν αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές (1%) τηρούν υπεύθυνη στάση και πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτήν. Όμως δεν λένε κουβέντα για τις προηγούμενες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές που έφτασαν στο (3.9%).
Όπως δεν μας λένε ότι οι κυβερνήσεις όλα τα χρόνια χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά των ταμείων για την χρηματοδότηση και ενίσχυση των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ
Να μην ανεχτούμε άλλο τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης που θέλει την συναίνεση μας, για να διαλύσει την ζωή μας.
Εμείς ξέρουμε από την καλή τι σημαίνουν εδώ και χρόνια οι ανατροπές στο ασφαλιστικό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Γι’ αυτό και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθεί να δείξει ότι το δικό της νομοσχέδιο είναι καλύτερο των προηγούμενων.
Όμως δεν μπορούν να κρυφτούν αφού με αυτό νομιμοποιούν τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση) και σαρώνουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις που μειώνονται ως 30% για όλους τους συνταξιούχους, καταργούν σταδιακά το ΕΚΑΣ ως το 2019, μειώνουν ακόμα και τις αναπηρικές συντάξεις, εξαφανίζουν τα προνομιακά επιδόματα.
Δεν μένει κανείς στο απυρόβλητο, οι ανατροπές αυτές επιδεινώνουν την κατάσταση, πλέον η σύνταξη γίνεται μακρινό όνειρο για πολλούς εργαζόμενους στον κλάδο, καθώς αρκετοί δουλεύουν μερικούς μήνες λόγω εποχικότητας, άλλοι με μερική απασχόληση, πλήττει παραπέρα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως την νεολαία και τις γυναίκες που υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας.
ΥΠΟΥΛΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Αντί λοιπόν να οργανώσει αγώνες μπροστά σε αυτή την λυσσαλέα επίθεση των καπιταλιστών, το μόνο πράγμα που ψέλλισε ήταν γιατί δεν τους κάλεσε η κυβέρνηση στον κοινωνικό διάλογο.
Συμφωνούν και υποστηρίζουν την ταξική πολιτική της ΕΕ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς όφελος των μονοπωλίων, δηλαδή τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Όμως οι εργαζόμενοι του μόχθου αργά ή γρήγορα θα στους στείλουν στα τσακίδια.
Το οργανωμένο εργατικό κίνημα φρέναρε τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους όλα αυτά τα χρόνια. Να μην νομιμοποιηθούν στην συνείδηση των εργαζόμενων. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Έχουμε χρέος και καθήκον στις επόμενες γενιές. Να πάρουμε εμείς την ζωή στα χέρια μας. Να χαράξουμε το δικό μας δρόμο που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας, να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια.
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
Δεν φοβόμαστε ούτε τις προβοκάτσιες, ούτε την καταστολή της κυβέρνησης.
Η ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών έχει πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση.
Να δώσουμε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τις μάχες που έχουμε μπροστά.


ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ


Εμπρός λοιπόν όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία προετοιμάζουμε όλες τις δυνάμεις μας.


ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 18:00,ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ,
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΓΓΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΙΣ 17:00


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου