Είναι η εποχή που οι αποδράσεις στην Πελοπόννησο πληθαίνουν, δίνοντας
μας μια ωραία αφορμή για να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες ταβέρνες της,
αξιολογημένες από τον AlphaGuide.
athinorama
Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες που προέρχονται από
κτήματα που ανήκουν στο συγκρότημα του Costa Navarino, αλλά και ο
ιδιαίτερος χώρος μέσα στην μικρή αυλή καθιστούν την «Τaverna», σημείο
αναφοράς. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016. Περισσότερα εδώ.
Η «Αρκαδιανή» είναι ένας εξαιρετικά προσεγμένος
δημοτικός πολυχώρος, αφιερωμένος στη μωραΐτικη σπιτική μαγειρική. Το
εστιατόριό του, όμορφο και καλοστημένο, αγναντεύει την κοιλάδα της
Μεγαλόπολης και σερβίρει μεζέδες και πιάτα παραδοσιακά
μαγειρεμένα από έμπειρα χέρια και με αγνές πρώτες ύλες. Περισσότερα εδώ.
Δεν είναι εύκολο να βρεις την ταβέρνα του Κώστα
Βασιλειάδη, αφού ούτε ταμπέλα δεν θέλει να βάλει. Είναι όμως η γευστική
έκπληξη της περιοχής. Περισσότερα εδώ.
Η μαεστρία στην κουζίνα αλλά και η ποιότητα των υλικών, δίνουν ένα εκπληκτικό γαστρονομικό αποτέλεσμα. Περισσότερα εδώ.
Από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της περιοχής, με ιστορία από το 1968, δίπλα στο κύμα. Περισσότερα εδώ.
Η παλιότερη παραδοσιακή ταβέρνα της Βυτίνας.
Δοκιμάστε τον ξινό τραχανά, το κλασικό παστό της περιοχής και τις πίτες
με πολύ καλό σπιτικό φύλλο, σπανάκι ή άλλα χόρτα και ντόπιο τυρί.
Περισσότερα εδώ.
Στο μικροσκοπικό χωριουδάκι στις παρυφές του
δυτικού Μαινάλου, ο Γιάννης και η Βαγγελιώ μαγειρεύουν θαυμάσια,
χρησιμοποιούν προϊόντα της περιοχής, φτιάχνουν δικιά τους φέτα και
τσίπουρο, χυλοπίτες με καμμένο βούτυρο και μυζήθρα... Περισσότερα εδώ.
Ανακαινισμένη ταβέρνα με μεγάλη βεράντα, άνετη σάλα και ιστορία 25 χρόνων. Περισσότερα εδώ.
Μαζί με την αλπική θέα από τις μεγάλες τζαμαρίες,
απολαμβάνουμε την εξαιρετική πίτα με χειροποίητο φύλλο και γέμιση από
πικάντικα χόρτα και όχι μόνο. Περισσότερα εδώ.
Εξαιρετική τοπική κουζίνα, με δικά τους κρεατικά
-ο κ. Βασίλης είναι κτηνοτρόφος- και τυροκομικά. Δοκιμάστε από την κ.
Σοφία μια φοβερή τοπική "μαγειρίτσα" με χοιρινό και κρεμμύδια.
Περισσότερα εδώ.
Το ατού του, βρίσκεται στο "χέρι" του Kώστα στην
κουζίνα και στην απροσποίητα κεφάτη φροντίδα της Ελένης στη σάλα. Το
μενού είναι ελληνικό. Περισσότερα εδώ.
Κλασικά ελληνικά μαγειρευτά αλλά και πρωτότυπες συνταγές, όπως κολοκυθοκορφάδες με σέλινο και μελιτζανοπατάτες. Περισσότερα εδώ.
Απολαύστε φρέσκο και κυρίως σωστά ψημένο ψάρι σε μία από τις πιό γνωστές ψαροταβέρνες της Πελοποννήσου. Περισσότερα εδώ.
Δοκιμάστε το σωστά ψημένο ψάρι όλο το χρόνο αλλά και την πεντανόστιμη ψαρόσουπα. Περισσότερα εδώ.
Ο ιδιοκτήτης και σεφ Μιχάλης Τσαγκάρης, μαζί με τη
γυναίκα του, ετοιμάζουν περισσότερα από 30 νοστιμότατα καλοφτιαγμένα
πιάτα, με δικά τους λαχανικά και εξαιρετικό ελαιόλαδο και ντόπιες πρώτες
ύλες. Περισσότερα εδώ.
Νοστιμότατη κουζίνα κι εξαιρετικά μαγειρευτά σε
περιορισμένη ποικιλία. Δοκιμάστε την πολίτικη σαλάτα με μελιτζάνες,
πιπεριές, σκόρδο και γιαούρτι, το εξαιρετικό χοιρινό ριγανάτο και το
κοτόπουλο στο φούρνο με δεντρολίβανο. Περισσότερα εδώ.
Νέα πνοή στο κλασικό εστιατόριο της δεκαετίας του
’80, έχει δώσει η νέα γενιά της οικογένειας Ζευγολατάκου, όπου θα
απολαύσετε ελληνικές και διεθνείς γεύσεις με έμφαση στο κρέας και στα
προϊόντα της εποχής. Περισότερα εδώ
Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα καλοφτιαγμένου
ελληνικού φαγητού, με τοπικά υλικά και δικό τους ελαιόλαδο, αλλά και
πιάτα της ώρας και γουρουνοπούλα στον ξυλόφουρνο που λιώνει στο στόμα.
Περισσότερα εδώ.
Με διακόσμηση καλού εστιατορίου, απέναντι από την
πλατεία Ναυαρίνου όπου σερβίρει όταν ο καιρός το επιτρέπει, διαθέτει τη
μεγαλύτερη σειρά από παραδοσιακά μαγειρευτά σε ολόκληρη την περιοχή,
κρεατικά στη σχάρα, φρέσκα μικρόψαρα. Περισσότερα εδώ.
Μία από τις διασημότερες ταβέρνες της περιοχής,
πάνω σε ύψωμα, με φανταστική θέα στην απέναντι ακτογραμμή και στο
λιμανάκι. Μεγάλος κατάλογος -μαγειρευτά, κρεατικά της ώρας, ψάρια και
θαλασσινά, προϊόντα από τη φάρμα τους (κοκόρια, κατσίκια, κουνέλια )
ωραία δικά τους τυριά (τουλουμοτύρι, ταλαγάνι ) και ενδιαφέρον δικό τους
κρασί. Περισσότερα εδώ.
athinorama
Taverna, Costa Navarino
Αρκαδιανή, Ψάρι
μαγειρεμένα από έμπειρα χέρια και με αγνές πρώτες ύλες. Περισσότερα εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου