Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Βιωματικό εργαστήρι Ε΄ τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου.

Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αργολίδας, κα Μασούρου Βαρβάρα, σε συνεργασία με την ψυχολόγο κυρία Ανθή Μπαμπλή και τη Διεύθυνση του Σχολείου, οργάνωσε βιωματικό εργαστήρι με την συμμετοχή  των γονέων και των μαθητών της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας και με τίτλο " Παίζουμε με τα παιδιά μας για το Bullying ".
 Οι γονείς προσκλήθηκαν από την προηγούμενη μέρα με πρόσκληση να συμμετάσχουν κι αυτοί στη βιωματική δράση, προκειμένου να ενημερωθούν και να προβληματιστούν γι' αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο φαινόμενο της εποχής μας, το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως σχολικός εκφοβισμός. 
 Η κα Μπαμπλή προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά  μέσα από παιχνίδια ρόλων. Τα παιδιά κλήθηκαν να παρατηρήσουν ή να βιώσουν ένα υποθετικό περιστατικό σχολικού εκφοβισμού υπό διαφορετικές οπτικές γωνίες (θύτη, θύματος, δασκάλου, εξωτερικού παρατηρητή κ.τ.λ.) και μέσα από τις αντιδράσεις τους να προβληματιστούν, να κατανοήσουν και ενδεχομένως να τροποποιήσουν την συμπεριφορά τους. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τις αντιδράσεις τους, αλλά και γενικότερα για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.
  • 5.png





 Στο τέλος, τα παιδιά κατέγραψαν τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους για το θύμα και τον θύτη σε χαρτί του μέτρου.
 
1-14-4-2017-1-24-.png
    sxsim.png
thima.jpg
 Επίσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση ανάμεσα στην κα Μασούρου και την κα Μπαμπλή με τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του bullying και πώς μπορούν να το διακρίνουν.
    7.png
  •  
SAM_0719.jpg 
 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις κυρίες Μασούρου Βαρβάρα και Μπαμπλή Ανθή, οι οποίες οργάνωσαν και πραγματοποίησαν το βιωματικό εργαστήρι, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι αναγκαίες στην εκπαιδευτική κοινότητα. 
 Στο τέλος της όμορφης αυτής δράσης όλοι (μαθητές, γονείς, δάσκαλοι) βγήκαμε σαφώς προβληματισμένοι και περισσότερο ενημερωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου