Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Σαρωτικες αλλαγες στα Νοσοκομεία Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι τώρα απόσταση για όλες τις ημέρες του μήνα  είναι η απόσταση Κρανιδίου -Αργους 80 χιλιόμετρα περίπου 1 ώρα  και 30 λεπτά.Αν υπολογίσουμε δλδ ότι γίνεται ένα ατύχημα στην Θερμησία.Χρειαζόμαστε 50 λεπτά να πάει  το ασθενοφόρο εκεί + την προπαρασκευή στο ΚΥ + 1 ώρα και 30 λεπτά να φτάσουμε στα επείγοντα τους Αργους .
Σύνολο 3 ώρες + .Για αυτό σας λέω ότι μας θεωρούν πολύ σκληρούς για να πεθάνουμε.
 Μας θαυμάζω όλους και όλες.
Την υγειά μας νά έχουμε.!
Θ.Δ



Θα ακολουθησει infopack με την λογική του  υπουργείου
Επτά νοσοκομεία λιγότερα προβλέπονται στο σχέδιο για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, που παρουσιάστηκε σήμερα από τον καθηγητή Λυκούργο Λιαρόπουλο σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.
Τρία νοσοκομεία αλλάζουν χρήσεις και μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Καλαβρύτων, Ληξουρίου και Κρεστένων. Το νοσοκομείο Ναυπλίου γίνεται νοσοκομείο χρόνιων παθήσεων, όπως και το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Άγιος Λουκάς  της Πάτρας. Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, καταργούνται δύο νοσοκομεία, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Καραμανδάνειο στην Πάτρα.

Σε ό,τι αφορά την υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η εισήγηση εντάσσει τα 14 νοσοκομεία της περιοχής σε τέσσερις ομάδες, με νοσοκομεία-επικεφαλής των ομάδων το Πανεπιστημιακό Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Τέλος, τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας ενώ το Νοσοκομείο Θηβών μετατρέπεται σε τραυματολογικό κέντρο.
Ειδικότερα, η πρόταση που εισηγείται ο καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος είναι η εξής:
Σε τέσσερις κύκλους εντάσσονται τα 14 νοσοκομεία της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Στον πρώτο κύκλο, επικεφαλής είναι το Πανεπιστημιακό της Λάρισας (γίνεται και έδρα της ΥΠΕ), ενώ στον ίδιο κύκλο ανήκουν το Γενικό Λάρισας, 404 Στρατιωτικό Λάρισας (υπό προϋποθέσεις) και τα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας.
Το νοσοκομείο Βόλου είναι αυτόνομο στο δεύτερο κύκλο. Στον τρίτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Λαμίας και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Άμφισσας και Καρπενησίου.
Στον τέταρτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Χαλκίδας και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση. Στο νοσοκομείο Θήβας αναπτύσσεται τραυματιολογικό κέντρο, ενώ τα Κύμης και Καρύστου θα λειτουργούν μόνον ως Κέντρα Υγείας.
6η Υγειονομική Περιφέρεια
Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δημιουργούνται δύο ομάδες κύκλων. Στην πρώτη ομάδα (δυτική Ελλάδα) έδρα είναι το Πανεπιστημιακό Πατρών και οι τέσσερις κύκλοι είναι οι εξής:
Πρώτος κύκλος, επικεφαλής το Πανεπιστημιακό του Ρίου και τα νοσοκομεία Αιγίου, Καλαβρύτων (αλλάζει χρήση και γίνεται Κέντρο Υγείας) και «Καραμανδάνειο», το οποίο καταργείται και μεταφέρεται στο Ρίο.
Στο δεύτερο κύκλο, επικεφαλής είναι το «Άγιος Ανδρέας» και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Κεφαλληνίας, Ληξουρίου (αλλάζει χρήση και γίνεται Κέντρο Υγείας), Ζακύνθου, Νοσημάτων Θώρακος «Άγιος Λουκάς» (μεταφέρεται «Άγιος Ανδρέας»).
Στον τρίτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Πύργου και ακολουθούν τα νοσοκομεία Αμαλιάδας, Κρεστένων (αλλάζει χρήση και γίνεται Κέντρο Υγείας).
Στον τέταρτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Αγρινίου και συμμετέχει το νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Η δεύτερη ομάδα κύκλων αφορά την Πελοπόννησο και έχει ως έδρα το νοσοκομείο της Τρίπολης.
Στον πρώτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Τρίπολης και ακολουθούν τα νοσοκομεία Σπάρτης, Μολάων και το Ψυχιατρικό Τρίπολης (καταργείται).
Ο δεύτερος κύκλος αποτελείται από τα νοσοκομεία Καλαμάτας (επικεφαλής) και Κυπαρισσίας και ο τρίτος από τα νοσοκομεία Κορίνθου (επικεφαλής) και τα νοσηλευτικά ιδρύματα Άργους και Ναυπλίου, το οποίο αλλάζει χρήση και γίνεται νοσοκομείο Χρονίων Παθήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου