Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Σχετικά με συμμετοχή Δήμων στη παροχή υπηρεσιών Υγείας

Βρήκα ενα παράδειγμα .όπου ο Δήμος Ορωπού σε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία που παρέχει  δύο βάρδιες 08:00 -24:00 ,με 4 συνολικά διασώστες  ((αλλα με όχημα οδηγό+καυσιμα -βλάβες απο το Δήμο) με κόστος 10000 +23% ΦΠΑ (Το μήνα).Αν προστεθεί και τρίτη βάρδια το κόστος ανεβαίνει στις 14-15000 το μήνα..
Αυτό δείχνει το κόστος λειτουργίας μιας τέτοιας υπηρεσίας που αν επεκταθεί σε 24 ωρη βάση μπορεί να ξεπερνά τα 200000 ευρώ ετησίως,Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι είναι δυνατή η λειτουργία με δημοτικό προσωπικό(χρειάζονται 7 +2 προσλήψεις) και αφαιρεθεί το επιχειρηματικό κέρδος 20-25% πάλι το κόστος είναι πολύ μεγάλο για τα έσοδα όπως τα δικά μας.
Η Ερμιονίδα χρειάζεται δύο πλήρως επανδρωμένα ασθενοφόρα (για τη περίπτωση διπλού περιστατικού απο τα οποία το ένα να είναι κινητή μονάδα ) με κόστος που υπερβαίνει τις 350000 ευρω ετησίως .Σε αυτα πρέπει να προστεθεί και το κόστος των αυτοκινήτων .
Υπάρχουν δήμοι που έχουν δημιουργήσει δημοτικά ιατρεία ,Αυτά είναι σημαντικά γιατί αποσυμφορούν τα κέντρα Υγείας και είναι λιγότερο δαπανηρά απο τις μονάδες αιχμής του συστήματος Υγείας .
Επίσης αυτο που γίνεται πιο εύκολα είναι η διάθεση οδηγού απο το προσωπικό του Δήμου για καποιο ή μόνιμα  .(παράδειγμα Δήμου Λευκάδας)
 Ετσι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ακόμη και ένας μικρός Δήμος σαν το δικό μας με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να  βοηθήσει στο θέμα .

"Ι"










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου